Κύπελλο Ελλάδας Karting 2022

Η δράση σε ό,τι αφορά στο εγχώριο karting για το 2022, ξεκινά με τη μεγάλη επιστροφή του Κυπέλλου Ελλάδας – θεσμού που λαμβάνει ξανά χώρα μετά από διάλειμμα τριών αγωνιστικών σεζόν. Ο αγώνας θα έχει τη χορηγία της Autovision, ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ραντεβού στην πίστα έχει οριστεί για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, με το Kartodromo να αποτελεί το πεδίο μαχών των πιο ταλαντούχων οδηγών του ελληνικού karting.

Στην πίστα των Αφιδνών θα διεξαχθούν αγώνες σε έξι δημοφιλείς κατηγορίες: Mini, Junior, Club, Senior, KZ2 και KZ3. Στην κατηγορία Junior θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κινητήρες Rotax, στη Senior μόνο κινητήρες IAME X30 ενώ στην κατηγορία Mini, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting.

Σε αυτή τη διοργάνωση θα έχουμε και την πρεμιέρα για τους ανανεωμένους κανονισμούς karting της ΟΜΑΕ για το 2022. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Κύπελλο Ελλάδας Karting θα πραγματοποιηθεί με την πιο παραδοσιακή δομή: με ημιτελικούς και τελικούς ανά κατηγορία, όχι με δύο σκέλη και τελικό όπως συμβαίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, έχουμε και την πρώτη εμφάνιση των νέων ελαστικών για το 2022, αφού μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, στην κατηγορία Mini οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν ελαστικά Vega ενώ στις υπόλοιπες τα kart θα «φορούν» ελαστικά LeCont.

Τέλος, με πρωτοβουλία της ΟΜΑE, στη στελέχωση του αγώνα θα περιλαμβάνεται και ο έμπειρος Τεχνικός Έφορος κ. Marianno Marcucci.

Τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας karting έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ και την τεχνική επιμέλεια της IRON Team.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής έχει ανοίξει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.