Η Porsche πούλησε το 2021, πάνω από 300.000 αυτοκίνητα

Tα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της εταιρείας: Η Porsche παρέδωσε το 2021, 301.915 αυτοκίνητα παγκοσμίως, αύξηση πωλήσεων 11% συγκριτικά με το 2020.
Στις αυξημένες πωλήσεις συνεισέφερe κάθε επιμέρους αγορά, με την αμερικανική, να έχει την μεγαλύτερη αύξηση. Η Κίνα, εξακολουθεί να αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για την Porsche.
«Παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα από την έλλειψη ημιαγωγών, και την συνεχιζόμενη αναστάτωση εξαιτίας του Covid-19, κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουμε περισσότερους πελάτες από ποτέ, προκειμένου να ικανοποιήσουμε το όνειρό τους να αποκτήσουν μία Porsche» τονίζει ο Detlev von Platen, μέλος του Executive Board και υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το marketing στην Porsche AG. «Η ζήτηση, παραμένει ισχυρή, οι παραγγελίες πάρα πολλές συνεπώς ξεκινάμε το2022 πολύ δυνατά και με εμπιστοσύνη για όλες τις επί μέρους αγορές μας».
Detlev von Platen, μέλος του Executive Board, Sales and Marketing, Porsche AG
Τα μοντέλα με την μεγαλύτερη ζήτηση το 2021, ήταν και πάλι τα SUV της μάρκας, με την Macan να είναι η πλέον δημοφιλής: 88.362 πελάτες μας έγιναν ιδιοκτήτες Macan. Η Cayenne ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 83.071 πωλήσεις.
Porsche Taycan: Πάνω από τις διπλές πωλήσεις
H ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση: πουλήθηκαν συνολικά 41.296 μονάδες, περισσότερες από διπλάσιες συγκριτικά με τις πωλήσεις του προηγούμενου χρόνου. Η εμβληματική 911, σημείωσε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση –περισσότερο από ποτέ- σημειώνοντας 38.464 πωλήσεις. Οι πωλήσεις της Panamera ήταν 30.220 μονάδες, ενώ οι 718 Boxster και 718 Cayman, σημείωσαν 20.502 πωλήσεις.
Η παγκόσμια ζήτηση παραμένει ισχυρή
Η Porsche, αύξησε τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της παγκοσμίως σε όλες τις επιμέρους αγορές. Η αύξηση ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή στις ΗΠΑ, με 22% περισσότερες πωλήσεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Συνολικά, 70.025 Αμερικανοί, επέλεξαν να αγοράσουν μία Porsche από την ευρεία γκάμα των μοντέλων της. Σε όλη την Αμερική, η Porsche πούλησε 84.657 μονάδες, αύξηση κατά 22%.

Η αγορά της Κίνας, παραμένει η μεγαλύτερη παγκοσμίως για την Porsche, καταγράφοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το 2021, αυξημένο κατά 8% σε σχέση με το 2020. Οι πωλήσεις στην Κινεζική αγορά, έφτασαν τις 95.671 μονάδες, παρά το γεγονός, των προβλημάτων από τους προμηθευτές. Συνολικά, 131.038 Porsche, διατέθηκαν στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ποσοστό αύξησης 8% σε σχέση με το 2020.
Porsche Macan
Τα μοντέλα με την υψηλότερη ζήτηση το 2021, ήταν και πάλι τα SUV της Porsche, με την Macan, να ηγείται στις αγορές. Η ζήτηση, αυξήθηκε επίσης στην εσωτερική αγορά της εταιρείας, καθώς στην Γερμανία, οι παραδόσεις αυτοκινήτων έφτασαν τις 28.565 μονάδες, αυξημένες κατά 9%. Τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη, ήταν 86.160, αυξημένα κατά 7% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ανάμεσά τους, το πολύ υψηλό ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Το 40% περίπου των εκδόσεων που διατέθηκαν στην Ευρώπη, ήταν είτε plug-in υβριδικά, είτε πλήρως ηλεκτρικά.
«Οι συνολικές πωλήσεις, αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι η στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση αποδίδει και η επέκτασή της συμβαδίζει με τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των πελατών μας. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται ότι η ονομαστική τιμή αγοράς, δεν αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για μας. Καθώς επιθυμούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες μας, θα επεκτείνουμε την πολιτική μας σε όλες τις αγορές», τονίζει ο Detlev von Platen.