Η νέα GLC Coupé: Το lifestyle μοντέλο της επιτυχημένης οικογένειας SUV από τη Mercedes-Benz

Η GLC Coupé διακρίνεται για την κομψή σχεδίαση και την απολαυστική, δυναμική οδήγηση. Έρχεται να ολοκληρώσει τη δημοφιλή σειρά μοντέλου της Mercedes-Benz ως σπορ παραλλαγή της GLC SUV. Η σχεδίαση της GLC Coupé αποπνέει κομψότητα, δυναμισμό και διάθεση για περιπέτεια ακόμη κι όταν είναι σταματημένη. Οι μοναδικές αναλογίες, οι εντυπωσιακές επιφάνειες και οι όμορφα διαμορφωμένες ακμές καθορίζουν τη χαρακτηριστική της εμφάνιση, η οποία ολοκληρώνεται με τη διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου.

Η GLC Coupé είναι ένα sport όχημα με υψηλές επιδόσεις. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τεχνολογία ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, είτε ως plug-in υβριδικά με επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες, είτε ως ήπια υβριδικά με τεχνολογία 48 Volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό για πρόσθετη ενίσχυση και ανάκτηση ενέργειας. Η νέα GLC Coupé κινείται άνετα σε κάθε τύπο εδάφους και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η σπορ ανάρτηση περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα 4,5° που προσφέρεται στο πακέτο Τεχνολογίας μαζί με την αερανάρτηση AIRMATIC, την καθιστά ακόμη πιο ευέλικτη. Εκτός δρόμου, το Coupé εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα 4MATIC και η αμιγώς ηλεκτρική off-road οδήγηση στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό» ως λειτουργία της κάμερας 360° καθιστούν την οδήγηση ακόμη πιο άνετη.

Οι υψηλές προδιαγραφές της νέας GLC Coupé είναι εμφανείς στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το υλικό όσο και το λογισμικό της πιο πρόσφατης γενιάς του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User) έχουν γίνει ακόμη πιο φιλικά προς τον χρήστη. Οι φωτεινές εικόνες στην οθόνη οδηγού και στην κεντρική οθόνη διευκολύνουν τον έλεγχο των λειτουργιών οχήματος και ανέσεων. Οι δύο οθόνες LCD παρουσιάζουν τις πληροφορίες με σαφήνεια και οργανωμένο τρόπο. Η πλοήγηση πλήρους οθόνης παρέχει στον οδηγό βέλτιστη καθοδήγηση στη διαδρομή. Η επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση, όπου μία κάμερα καταγράφει το περιβάλλον μπροστά από το όχημα, διατίθεται προαιρετικά. Η κεντρική οθόνη δείχνει τις κινούμενες εικόνες, ενώ επάνω της προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και δείκτες ως υπέρθετα στοιχεία, όπως σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών. Έτσι, διευκολύνεται σημαντικά η πλοήγηση, ειδικά σε αστικές περιοχές.