Η Kia κυριάρχησε στην έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων J.D. Power Vehicle 2022

Οι ιδιοκτήτες Kia κατέταξαν τη μάρκα στην κορυφαία θέση στη συνολική έρευνα αξιοπιστίας οχημάτων J.D. Power Vehicle 2022 (VDS) στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αναφορά λιγότερων προβλημάτων σε σχέση με τις άλλες 31 μάρκες που μετείχαν στην έρευνα.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia διεκδικεί την πρώτη θέση μεταξύ των μαζικών κατασκευαστών, ενώ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας που μια μη premium μάρκα κατατάσσεται πρώτη συνολικά.
Οι πελάτες της Kia την κατέταξαν Πρώτη από όλες τις μάρκες, τόσο τις μαζικές όσο και τις premium, με βαθμολογία 145 στα «προβλήματα ανά 100 οχήματα» (PP100), ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο όρο του κλάδου με μια μεγάλη διαφορά 47 μονάδων.
Η Kia είναι μία από τις τρεις μάρκες του Ομίλου Hyundai Motor, που πέτυχε εξαιρετικές βαθμολογίες PP100 παντού. Στην περσινή έρευνα, η Kia κατέλαβε την τρίτη θέση συνολικά, μεταξύ των μαζικών και των premium κατασκευαστών, ενώ φέτος έκανε άλμα δύο θέσεων για να καταταχθεί πρώτη.
Για τη VDS 2022, η J.D. Power απευθύνθηκε σε 29.487 πελάτες 32 μαρκών στις ΗΠΑ. Εξετάστηκαν μόνο οι επαληθευμένοι αγοραστές και εκμισθωτές καινούργιων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών μοντέλων του 2019 που έχουν εγγραφεί για προσωπική χρήση. Η φετινή έρευνα εισήγαγε νέα, πιο αυστηρά κριτήρια που είχαν σαν αποτέλεσμα τα αναφερόμενα επίπεδα προβλημάτων να αυξάνονται κατά 59% σε σχέση με αυτά του 2021, ενώ οι μέσοι PP100 μεγάλωσαν από το 121 στο 192.