Η Kia Europe διορίζει τον Sjoerd Knipping ως νέο Διευθυντή Προϊόντων και Προγραμματισμού

Η Kia Europe διόρισε τον Sjoerd Knipping ως νέο Διευθυντή Προϊόντων και Προγραμματισμού. Ο Knipping θα έχει έδρα τα κεντρικά γραφεία της Kia στην Ευρώπη, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και θα συνεργάζεται άμεσα με την ομάδα των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας.
Θα είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση της στρατηγικής προϊόντων της Kia Europe, που εντάσσεται στο επαναλανσάρισμα της εταιρείας και περιλαμβάνει και την παρουσίαση πολλών συναρπαστικών καινούργιων προϊόντων – συμπεριλαμβανομένων επτά νέων πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2027.

Ο Knipping θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία ενός ψηφιακού πλαισίου προϊόντων που θα εστιάζει στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και το Kia UVO Connect (KUC). Ο Knipping διαθέτει περισσότερα από είκοσι χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία έχοντας περάσει από το 2011 με επιτυχία από αρκετές θέσεις στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της Kia Netherlands, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας του αρμοδιότητας ως Εμπορικός Διευθυντής.
Ο Knipping, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Προϊόντων και Προγραμματισμού της Kia Europe, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος – και ταυτόχρονα πολύ περήφανος – που μου προσφέρεται αυτή η μοναδική ευκαιρία. Τα τελευταία χρόνια, η Kia απέκτησε σταθερή παρουσία μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών με τις υψηλότερες πωλήσεις όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μια σύγχρονη, ευέλικτη και σωστά διαμορφωμένη γκάμα μοντέλων, την αξεπέραστη 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και ένα ισχυρό δίκτυο αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα η Kia έχει εξελιχθεί και σε σημαντικό παίχτη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης».
«Ανυπομονώ πλέον να ανταποκριθώ στην πρόκληση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να αντλήσω από την καταπληκτική δουλειά που επιτεύχθηκε σε αυτόν τον τομέα και να συνεχίσω την πρόσφατη επιτυχία μας».

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος για την Kia, ακολουθώντας τον στρατηγικά σημαντικό επαναπροσδιορισμό της εταιρείας μας. Ξεκινά μια νέα και συναρπαστική εποχή ανάπτυξης EV η οποία αρχίζει με ένα εξειδικευμένο, υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά αργότερα αυτό το έτος».
«Η εξειδίκευση και η τεχνογνωσία του Sjoerd σε αυτόν τον τομέα – καθώς και η μεγάλη του εμπειρία σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της τιμολόγησης των αυτοκινήτων – θα είναι πολύτιμα για εμάς καθώς το ευρωπαϊκό μας ταξίδι αποκτά νέα δυναμική».
Γεννημένος στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το 1973, ο Knipping αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη Ford Motor Company στην Κολωνία της Γερμανίας. Έχοντας ανελιχτεί στη Ford από θέσεις χρηματοδότησης και τιμολόγησης σε ανώτερες θέσεις πωλήσεων ο Knipping εντάχθηκε στην Kia Netherlands το 2011 με τη φιλοδοξία να ωθήσει την εταιρεία στις πέντε κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων στη χώρα. Το 2018 – το 25ο έτος της Kia Netherlands – η εταιρεία πραγματοποίησε τις φιλοδοξίες της και ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων, ενώ μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2020 και σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον πανδημίας Covid-19, η Kia Netherlands αύξησε το μερίδιο αγοράς σε 7,5%, το υψηλότερο όλων των εποχών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη συνολική επιτυχία της Kia Europe.