Η Hyundai Motorsport ενισχύει το δυναμικό της με τον Cyril Abiteboul

Η Hyundai Motorsport ενίσχυσε το δυναμικό της με την ένταξη του κ. Cyril Abiteboul ως Διευθυντή της Ομάδας (Team Principal), ο οποίος θα αναλάβει τις δραστηριότητες της εταιρείας τόσο στο FIA World Rally Championship (WRC) και όσο και στο Customer Racing.

Η Hyundai Motorsport εξασφάλισε τον υψηλότερο αριθμό νικών της σε μία σεζόν WRC υπό τη θητεία του Αναπληρωτή Διευθυντή της Ομάδας κ. Julien Moncet, ο οποίος θα αναλάβει ένα νέο ρόλο, που σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες της Hyundai Motorsport.

Η άφιξη του Abiteboul στη Hyundai Motorsport θα επιτρέψει στην ομάδα να εξερευνήσει νέους τομείς στη 10η σεζόν της στο WRC, στην οποία θα αγωνισθεί εντατικά για την κατάκτηση των τίτλων του πρωταθλήματος. Ο νέος Team Principal φέρνει στην εταιρεία εμπειρία 15 ετών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κατέχοντας διοικητικούς ρόλους στη Renault και την Caterham.

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport κ. Sean Kim δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Cyril Abiteboul στην οικογένεια της Hyundai. Η εμπειρία του Cyril στη Formula 1 θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και βελτιώσεων, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε έναν πιο εντατικό αγώνα για τους τίτλους του WRC και να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας Customer Racing. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Julien Moncet, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του αναπληρωτή Δ/ντή την περασμένη σεζόν με αποφασιστικότητα. Υπό τις οδηγίες του εξασφαλίσαμε πέντε νίκες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το τεχνικό προσωπικό της Hyundai Motorsport, μαζί με τον Cyril, θα επιδείξουν ισχυρότερη παρουσία στο μέλλον, συνεργαζόμενοι στενά με το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Hyundai Motor Company».

Ο κ. Till Wartenberg Vice President και Head του N Brand Management & Motorsport Sub-Division της Hyundai Motor Company, δήλωσε: «Η φιλοδοξία μας ήταν πάντα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να λειτουργεί ως φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη τη μάρκα Hyundai. Για να ανταποκριθούμε στους στόχους μας, πρέπει να είμαστε συνεχώς στην κορυφή του παιχνιδιού, συγκεντρώνοντας το σωστό συνδυασμό ανθρώπων και εμπειριών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εντάσσεται στο δυναμικό μας ο Cyril Abiteboul. Θα φέρει μια νέα προοπτική στην ομάδα με την εμπειρία του στη Formula 1, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα προσθέσει αξία σε όλους τους τομείς. Έχουμε ήδη μια πολύ ταλαντούχα ομάδα ατόμων στο Alzenau και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η προσθήκη θα ενισχύσει περισσότερο την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται».

Ο κ. Cyril Abiteboul δήλωσε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εντάσσομαι στο δυναμικό της Hyundai Motorsport. Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητές της, η Hyundai χτίζει πολύ προσεκτικά την ηγετική της θέση. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να είμαι μέρος αυτής της ομάδας, έχοντας στην ευθύνη μου το WRC και το Customer Racing, όπου η ομάδα έχει ήδη αποδείξει ότι είναι αγωνιστικά πολύ ισχυρή. Ανυπομονώ να δουλέψω και αν ανακαλύψω περισσότερα για αυτό το θεαματικό άθλημα. Η Hyundai μου παρέχει πλήρη στήριξη για την ομαλή μου μετάβαση και ανυπομονώ να ξεκινήσω».