Η «επανάσταση» της βιομηχανίας ελαστικών Yokohama στα κλιματιστικά αυτοκινήτων!

Η Yokohama Rubber Co. Ltd., κατάφερε να αναπτύξει ένα υλικό που μειώνει σημαντικά το βάρος των σωληνώσεων στα κλιματιστικά των αυτοκινήτων. Η εταιρεία επιταχύνει τώρα την ανάπτυξη ενός εμπορικού προϊόντος, στοχεύοντας στο λανσάρισμά του στην αγορά, το 2024.

Ο νέος εξαιρετικά ελαφρύς σωλήνας είναι κατασκευασμένος από ένα κράμα πολυμερούς με καουτσούκ –ρητίνη, που αναπτύχθηκε με εφαρμογή των ιδιόκτητων τεχνολογιών της Yokohama Rubber. Αυτό το νέο κράμα συνδυάζει την ελαστικότητα και τη θερμική αντίσταση του καουτσούκ με τις υψηλές ιδιότητες φραγμού αερίου της ρητίνης και η χρήση του επέτρεψε στην Yokohama Rubber να μειώσει το βάρος των σωλήνων κατά 50%. Επιπλέον, οι εύκαμπτοι σωλήνες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αυτό το κράμα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασία βουλκανισμού, γεγονός που απαιτεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι οι νέοι εύκαμπτοι σωλήνες, θα συμβάλουν στην προσπάθεια επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει μια εμπορική έκδοση αυτού του νέου, ελαφρού εύκαμπτου σωλήνα, η Yokohama Rubber στοχεύει παράλληλα να εισέλθει στην αγορά και άλλων τύπων σωλήνων για αυτοκίνητα.

Το περιβάλλον λειτουργίας που περιβάλλει την αυτοκινητοβιομηχανία εισέρχεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών. Επιπλέον, οι χώρες σε όλο τον κόσμο επιταχύνουν τις προσπάθειες απανθρακοποίησης για να επιτύχουν ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, γεγονός που προωθεί τη μετάβαση σε οχήματα επόμενης γενιάς, φιλικά προς το περιβάλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, η μείωση του βάρους του οχήματος έχει γίνει βασική απαίτηση για την επέκταση της αυτονομίας του οχήματος και τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου. Κατά συνέπεια, η ανάγκη για ελαφρύτερα ανταλλακτικά αυτοκινήτων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από πριν.

Η βιομηχανία ελαστικών Yokohama κατασκευάζει και πωλεί προϊόντα σε ένα ευρύ φάσμα του βιομηχανικού κλάδου, όπως σωλήνες υψηλής πίεσης από καουτσούκ και ρητίνη. Η εταιρεία, τροφοδοτεί με εύκαμπτους σωλήνες κλιματιστικών αυτοκινήτων κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική και σε άλλες χώρες.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά YΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr