Η ECARX επενδύει στη Zenseact, στο πεδίο της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Η Volvo Cars ανακοινώνει ότι η Zenseact, η θυγατρική της εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης (AD), έλαβε στρατηγική επένδυση από τηνECARX, κινέζικη εταιρεία που παρέχει προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης αυτοκινήτων.

Η ECARX θα αποκτήσει μερίδιο 15% στη Zenseact, πραγματοποιώντας στρατηγική επένδυση για την ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών ασφαλείας και ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης (AD) που υλοποιεί η θυγατρική της Volvo Cars. Με βάση την παγκόσμια πλατφόρμα λογισμικού της Zenseact, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να συνεργαστούν στην αυτόνομη οδήγηση για την κινεζική αγορά.

Η στρατηγική επένδυση και η σχεδιαζόμενη συνεργασία με την ECARX ενισχύει την παρουσία της Zenseact στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, επιτρέποντάς της να επιταχύνει την εφαρμογή της τεχνολογίας στις μάρκες του γκρουπ Geely, αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Håkan Samuelsson, Volvo Cars chief executive

«Η Zenseact είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και αυτή η στρατηγική επένδυση από την ECARX μάς επιτρέπει να αναπτυχθούμε γρηγορότερα στην Κίνα», δηλώσε o Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), CEO της Volvo Cars και Πρόεδρος Δ.Σ. της Zenseact . «Η επένδυση ενισχύει το αποτύπωμά μας στην Κίνα και παρέχει στη Zenseact έναν απρόσκοπτο τρόπο για πιο γρήγορη ανάπτυξη.»

Η πρώτη παράδοση της Zenseact θα αφορά τεχνολογία για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo και Polestar, όπως χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και μία λειτουργία αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιτήρηση για αυτοκινητόδρομους.

Η στρατηγική επένδυση επιτρέπει στη Zenseact να κεφαλαιοποιήσει την επιταχυνόμενη ζήτηση για συστήματα αυτόνομης οδήγησης που παρατηρείται στην Κίνα. Η εταιρία συνεργάζεται επίσης με τη Luminar, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνολογία LiDAR, για να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης οδήγησης στην αγορά.

Ödgärd Andersson, CEO Zenseact

«Έχει φτάσει η στιγμή να προσφέρουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και την πλατφόρμα ασφαλείας ADAS σε περισσότερους κινέζους καταναλωτές», δήλωσε η Ödgärd Andersson (Έντγκερντ Άντερσον), CEO της Zenseact«Η ECARX είναι μία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας με ισχυρή παρουσία στην Κίνα. Οι οδηγοί σε όλη την Κίνα θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση σε ένα νέο λογισμικό και σε τεχνολογία ασφαλείας τεχνητής νοημοσύνης (AI), έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποφυγή ατυχημάτων, στο να σωθούν ζωές και στο να γίνουν οι μετακινήσεις και η οδήγηση πιο απολαυστικές.»

Η σχεδιαζόμενη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Cars και την ECARX ακολουθεί μία προσφάτως σχεδιαζόμενη συνεργασία των δύο εταιρειών στα συστήματαinfotainment. Οι οικονομικοί όροι της επένδυσης που πραγματοποιεί η ECARX στην Zenseact δεν έχουν ανακοινωθεί.