Η Ducati συνεχίζει την ανοδική της πορεία με “επίδοση” ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2022

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 ολοκληρώνεται με ένα ακόμα ρεκόρ για την Ducati, που ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έκλεισε το 2021 με το καλύτερο αποτέλεσμα ως τώρα στις παραδόσεις, στα έσοδα και στα κέρδη χρήσης. Συνολικά 13.450 μοτοσυκλέτες παραδόθηκαν στους παθιασμένους με τη μάρκα φίλους και πελάτες σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, με επιπλέον άνοδο της τάξης του 5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021 και 40% σε σύγκριση με το 2020.Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Ιταλία ανέβηκε ξανά στη θέση της πρώτης αγοράς για την Ducati με 2.544 μονάδες να έχουν παραδοθεί (+8%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία με 1.382 μονάδες (+9%).

Σημαντική άνοδος καταγράφηκε στη Γαλλία, η οποία με 1.153 μοτοσυκλέτες να έχουν παραδοθεί σημειώνει ένα +29% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. Καλές επιδόσεις σημειώνονται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, +46% με 860 μοτοσυκλέτες και στη Βραζιλία, η οποία με 241 μοτοσυκλέτες σημείωσε άνοδο +21%.Η Multistrada V4 παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο  στους Ducatisti με 2.456 μοτοσυκλέτες να έχουν παραδοθεί, ακολουθούμενη από την Monster (1.868) και την οικογένεια Ducati Scrambler 800 (1.557). 

Ο Francesco Milicia, VP Global Sales and After Sales Ducati αναφέρει σχετικά: «Το πορτφόλιο παραγγελιών της Ducati στα τέλη του τριμήνου σημειώνει άνοδο 83% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, αποδεικνύοντας την επιτυχία που σημειώνει η γκάμα που λανσαρίστηκε πρόσφατα στους πελάτες. Οι αριθμοί που σημειώθηκαν από την Ducati στη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ, είναι το αποτέλεσμα αυστηρών απαιτήσεων για ένα προϊόν που έπρεπε να αντιμετωπίσει την έκτακτη δυσκολία τροφοδοσίας σε όλο τον κόσμο, ειδικά για όλα τα εξαρτήματα μοτοσυκλετών που διαθέτουν ημιαγωγούς. Οι καθυστερήσεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας επηρεάζουν δυστυχώς την ικανότητά μας να παραδίδουμε μοτοσυκλέτες εντός του χρονοδιαγράμματος και θα θέλαμε να απολογηθούμε στους πιστούς μας πελάτες για αυτό. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η εταιρεία
καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον μετριασμό αυτής της αναστάτωσης.»