Η BMW Theatre Screen μετατρέπει το ταξίδι σε κινηματογραφική εμπειρία

Στην έκθεση CES 2022, η BMW έδωσε μία πρώτη γεύση από το είδος ψυχαγωγίας που θα προσφέρουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Το Theatre mode μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε κινηματογραφική αίθουσα. BMW Theatre Screen με ενσωματωμένη Amazon Fire TV.

Τα My Modes αναβαθμίζουν την εμπειρία του ταξιδιού με μία BMW. Αυτά δημιουργούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη στο εσωτερικό που αντικατοπτρίζει και επηρεάζει τη διάθεση του οδηγού και των επιβατών ανάλογα με την περίσταση. Περισσότερο από ποτέ, δημιουργείται μία ατμόσφαιρα με μοναδικές στιγμές και διάχυτο συναίσθημα. Στη φετινή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES), το BMW Group παρουσίασε για πρώτη φορά μία αποκλειστική έκδοση των My Modes σε συνδυασμό με ένα νέο, και παγκοσμίως μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας για μελλοντικά μοντέλα BMW. Το My Mode Theatre μεταμορφώνει το πίσω τμήμα της καμπίνας σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα με ήχο surround και συνδεσιμότητα 5G χάρη στην BMW Theatre Screen, μία πανοραμική οθόνη σε διάταξη 32:9. Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, κάθε ταξίδι μετατρέπεται σε μία συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία για τους πίσω επιβάτες με εξατομικευμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας σε μία UltraWide οθόνη 31 ιντσών με ανάλυση έως 8k.

Frank Weber , Μέλος Δ.Σ. της BMW AG , τομέας Εξέλιξης: «Αναπτύσσουμε εμβυθιστικές, ψηφιακές εμπειρίες για γνήσια οδηγική απόλαυση. Στο Theatre Mode, το πίσω τμήμα του εσωτερικού μεταμορφώνεται σε ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα. Με οθόνη 31 ιντσών, συνδεσιμότητα 5G, ανάλυση 8k, ήχο surround και ατομικό streaming πρόγραμμα, δημιουργείται μία πρωτοφανής εμπειρία που θέτει νέα πρότυπα στην ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο».
Η μεγάλη οθόνη με λειτουργία smart TV ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής όταν χρειάζεται, μέσω προηγμένης περιστροφικής κίνησης σε δύο αρθρωτές ράγες στο πλάι. Οι επιβάτες μπορούν να χειρίζονται την BMW Theatre Screen μέσω επιφανειών αφής, είτε πάνω στην οθόνη ή μέσω touch panels στις πίσω πόρτες. Στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, το BMW Group συνεργάζεται με την Amazon ώστε να προσφέρει στους πίσω επιβάτες ένα ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας μέσω Fire TV, αλλά και πρόσβαση σε περιεχόμενο που ήδη απολαμβάνουν στο σπίτι, όπως ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μουσική και podcasts, και όλα αυτά εν κινήσει. Για τους πελάτες της Κινεζικής αγοράς θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση.Πρεμιέρα: Ατμοσφαιρικό σκηνικό με ήχο που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον Hans Zimmer .

Η νέα εμπειρία ψυχαγωγίας στις πολυτελείς BMW του μέλλοντος ξεκινά με την ενεργοποίηση του My Mode Theatre. Όταν η BMW Theatre Screen κατεβαίνει από την επένδυση οροφής, συνοδεύεται από ένα ήχο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό – προϊόν συνεργασίας του BMW Group με τον διάσημο οσκαρικό συνθέτη μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες, Hans Zimmer. Ο ήχος σταματά ακριβώς τη στιγμή που η οθόνη φτάνει στην τελική της θέση. Ένα κινούμενο γραφικό εμφανίζεται επίσης στην οθόνη, ειδικά σχεδιασμένο από το τμήμα Σχεδίασης Διεπαφής Χρήστη της BMW για το My Mode Theatre. Την ίδια στιγμή, τα σκιάδια ηλιοπροστασίας για τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ κλείνουν και ο εσωτερικός φωτισμός στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου χαμηλώνει.

Κινηματογραφική εμπειρία: πανοραμική οθόνη 32:9 με ανάλυση έως 8 k .

Η BMW Theatre Screen είναι μία UltraWide πανοραμική οθόνη 31 ιντσών που δεσπόζει στο εσωτερικό από τη μία άκρη στην άλλη, ενώ σε ύψος εκτείνεται από την επένδυση οροφής μέχρι τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Με μία λειτουργία ζουμ, το περιεχόμενο του προγράμματος ψυχαγωγίας μπορεί να αναπαραχθεί σε πλάτος: ύψος 16:9, 21:9 ή ακόμα και σε μορφή 32:9 (το περιεχόμενο θα περικόπτεται στο ζουμάρισμα). Η εξαιρετικά υψηλή ανάλυση των 8000 × 2000 pixels περίπου ανά στήλη οθόνης, εξασφαλίζει μία εξαιρετικά καθαρή και λεπτομερή οπτική απεικόνιση θυμίζοντας προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε ποιότητα ultra HD. Το ενσωματωμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround προσφέρει μία υψηλών προδιαγραφών και πολυδιάστατη εμπειρία ήχου.

Η κλίση της οθόνης ρυθμίζεται μέσω αφής από τον μοχλό ελέγχου του συστήματος ψυχαγωγίας. Αυτό διασφαλίζει την τέλεια κινηματογραφική εμπειρία με μέγιστη άνεση σε όλα τα καθίσματα. Τα αντίστοιχα πεδία αφής που επίσης χρησιμοποιούνται για την επιλογή διάταξης της οθόνης και έντασης ήχου βρίσκονται δεξιά και αριστερά της οθόνης για εύκολη χρήση από όλους τους πίσω επιβάτες. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να ελέγχουν το σύστημα ψυχαγωγίας από τα πάνελ ελέγχου που είναι ενσωματωμένα στις χειρολαβές θυρών.

Πλήρες πρόγραμμα: Απεριόριστες επιλογές ψυχαγωγίας χάρη στη συνδεσιμότητα 5 G και την απρόσκοπτη ενσωμάτωση Fire TV .

Με το σύστημα ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων του μέλλοντος, οι πελάτες απολαμβάνουν επίσης τα πλεονεκτήματα μιας σύγχρονης smart TV κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μία online σύνδεση με ταχεία και αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων είναι η βασική προϋπόθεση για το streaming περιεχόμενο. Το BMW Group είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή του προτύπου 5G στα οχήματα. Η τεχνολογική ναυαρχίδα BMW iX είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές όχημα που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία για τη μετάδοση δεδομένων. Στο μέλλον, θα χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα όπως η BMW i4. Με εξαιρετικά υψηλή ευρυζωνικότητα και χαµηλή καθυστέρηση µετάδοσης δεδοµένων, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για απεριόριστη εμπειρία streaming μέσω του προηγμένου συστήματος ψυχαγωγίας αυτοκινήτων του μέλλοντος (η ταχύτητα streaming εξαρτάται από την κάλυψη του τοπικού δικτύου).

Το BMW Group συνεργάζεται με την Amazon για να προσφέρει ένα ποικίλο περιεχόμενο ψυχαγωγίας στο όχημα μέσω Fire TV. Επίσης θα διατίθεται μία ειδική έκδοση streaming για τους πελάτες της Κινεζικής αγοράς.