H Daimler Truck υποστηρίζει τον ουκρανικό πληθυσμό

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του πολέμου, η Daimler Truck και οι εργαζόμενοί της από όλο τον κόσμο στέλνουν ένα πλήθος ισχυρών ενδείξεων αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας. Ως άμεσο μέτρο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Daimler Truck είχε ήδη εγκρίνει χρηματική δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF)*. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει δωρεάν φορτηγά καθώς και υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ειδών βοήθειας, καθώς και δωρεές σε είδος και στήριξη του προσωπικού για στοχευμένες εκστρατείες. Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεές και, στο τέλος, η εταιρεία θα προσφέρει το ισόποσο του τελικού συνόλου που θα συγκεντρωθεί.

Εκστρατεία δωρεών των εργαζομένων για την Ουκρανία

Στα τέλη Μαρτίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, το Σωματείο Εργαζομένων και η Παγκόσμια Επιτροπή Εργαζομένων της Daimler Truck ξεκίνησαν μια παγκόσμια εκστρατεία δωρεών των εργαζομένων: Οι περίπου 100.000 εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία θέλουν να δείξουν τη δέσμευσή τους. Σε αυτή την εκστρατεία, η οποία λήγει στα μέσα Απριλίου 2022, μπορούν να δωρίζουν χρήματα μέσω μιας κεντρικής σελίδας. Μετά το τέλος της πρωτοβουλίας, η Daimler Truck θα διπλασιάσει το συνολικό χρηματικό ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί έως τότε.

Το σύνολο των δωρεών των εργαζομένων και το ισόποσο της Daimler Truck θα διατεθεί στο UN Refugee Aid, τον εθνικό εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία που πλήττονται άμεσα από τον πόλεμο, καθώς και όσους εγκαταλείπουν τη χώρα και εκτοπίζονται λόγω του πολέμου. Εκτός από τη διανομή τροφίμων, κουβερτών, στρωμάτων και άλλων ανθρωπιστικών προμηθειών, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες τις τελευταίες εβδομάδες προσέφερε επίσης υποστήριξη στις τοπικές αρχές για τη δημιουργία κέντρων διέλευσης και υποδοχής στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία δωρεάς των εργαζομένων, η Daimler Truck βοηθά τον οργανισμό να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες και τις δυνατότητές του σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Jürgen Hartwig, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG υπεύθυνος για τους Ανθρώπινους Πόρους, τονίζει την αλληλεγγύη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων της, προκειμένου να στηρίξουν από κοινού τον λαό της Ουκρανίας: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Daimler Truck να βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις, η επίθεση στη χώρα έχει αλλάξει ολόκληρη τη ζωή τους από τη μια μέρα στην άλλη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία μεταξύ των εργαζομένων μας παγκοσμίως να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Σε μια κοινή προσπάθεια της εταιρείας και των εκπροσώπων των εργαζομένων, ξεκινούμε συνεπώς μία παγκόσμια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, τα οποία θα δοθούν στο UN Refugee Aid για τη στήριξη προσφύγων. Ευελπιστούμε ότι θα συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό και προσβλέπουμε στον διπλασιασμό του.» Με αυτή τη δωρεά, επεκτείνουμε τις προσπάθειες ανακούφισης που έχουν ήδη ξεκινήσει για τον λαό της Ουκρανίας».

Ο Michael Brecht, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Daimler Truck AG, εκφράζει την ικανοποίησή του για την ειλικρινή διασυνοριακή πρωτοβουλία: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει μεγάλα δεινά στον πληθυσμό και αποτελεί ανθρωπιστική τραγωδία. Η κοινή πρωτοβουλία της εταιρείας, του Σωματείου Εργαζομένων και της Παγκόσμιας Επιτροπής Εργαζομένων για τη δωρεά χρημάτων, μας δίνει την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στον λαό της Ουκρανίας και, ταυτόχρονα, να επιδείξουμε την παγκόσμια αλληλεγγύη των εργαζομένων μας.»

Η Daimler Truck έχει ήδη προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ στη UNICEF

Ως άμεσο μέτρο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Daimler Truck είχε ήδη εγκρίνει χρηματική δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF)*. Με τις επειγόντως αναγκαίες δωρεές, η UNICEF αγοράζει είδη όπως τρόφιμα, καθαρό πόσιμο νερό, κιτ πρώτων βοηθειών, παιχνίδια και χειμερινά ρούχα για τα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο.

Η ειδική ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία συντονίζει τις επιχειρήσεις αρωγής

Στην ειδική ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία, εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα της εταιρείας επαγγελματικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο συντονίζουν τις εκστρατείες βοήθειας, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι εθελοντές από όλα τα εργοστάσια, τις εγκαταστάσεις, και τις θυγατρικές της Daimler παγκοσμίως που συμμετέχουν σε πολλές κεντρικές και τοπικές δράσεις βοήθειας για τον λαό στην Ουκρανία που υλοποιούνται από την αρχή του πολέμου.

Παροχή φορτηγών και τουριστικών λεωφορείων

Η εταιρεία παρέχει δωρεάν φορτηγά καθώς και υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ειδών βοήθειας, καθώς και δωρεών σε είδος και χρήματα για στοχευμένη παροχή αρωγής. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η αυτοκινητοπομπή Daimler Truck Aid με πέντε ημιρυμουλκούμενα φορτηγά Actros που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου από το κέντρο επαγγελματικών οχημάτων στο Würzburg μέσω Neumünster και Eisenach προς την Πολωνία. Τα οχήματα μετέφεραν 105 παλέτες ιατροφαρμακευτικού υλικού για την περίθαλψη ασθενών στο νοσοκομείο της Ουκρανικής πόλης Λβιβ. Το φορτίο περιελάμβανε νερό, αντισηπτικά, προϊόντα υγιεινής, τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό, όπως μηχανήματα υπερήχων. Κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στην πολωνική πόλη Tomaszów Lubelski, οι προμήθειες μεταφορτώθηκαν σε ουκρανικά φορτηγά για την περαιτέρω μεταφορά τους στη Λβιβ. Η αυτοκινητοπομπή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση «Freunde helfen! Konvoi GmbH”, η οποία λειτουργεί ένα εύρυθμο δίκτυο στις γειτονικές χώρες. Οι εθελοντές της οργάνωσης συντονίζουν εδώ και πολλά χρόνια αντίστοιχες εφοδιοπομπές αρωγής και ήταν σε θέση να συνεισφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει επίσης συμμετάσχει σε άλλες κοινές εκστρατείες: Με τη συμμετοχή πολλών εταιρειών, οι πάροχοι εφοδιαστικής Große-Vehne (Στουτγάρδη) και Keller Group (Ditzingen) οργάνωσαν επίσης μια εφοδιοπομπή αρωγής με συνολικά τρία φορτηγά 40 τόνων στην περιοχή Przemysl στην ανατολική Πολωνία στα μέσα Μαρτίου. Η Daimler Truck υποστήριξε την αυτοκινητοπομπή με δύο φορτηγά, δωρεές ανθρωπιστικών προμηθειών και εθελοντές οδηγούς. Στη συνέχεια, οι ανθρωπιστικές προμήθειες και τα τρόφιμα στα φορτηγά παραλήφθηκαν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «SEKH DOBROTY CHARITABLE FOUNDATION» και μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Λβιβ. Από εκεί, διανεμήθηκαν στις περισσότερο πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.

Προκειμένου να στηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας με μια βραχυπρόθεσμη εκστρατεία αρωγής, οι υπάλληλοι της Daimler Truck από την περιοχή της Στουτγάρδης ένωσαν τις δυνάμεις τους με την ουκρανική e.V. Association και συνέλεξαν προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας. Από τις αρχές Μαρτίου οργανώθηκαν τρεις εφοδιοπομπές προς την πολωνική πόλη Zgorzelec με αγαθά που δωρίστηκαν – υπνόσακοι, φιάλες, πάνες, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ζυμαρικά και πολλά άλλα – με ένα Mercedes-Benz Atego που προσφέρεται από την Daimler Truck. Μία ουκρανική εταιρεία μεταφορών έχει αναλάβει την ευθύνη για την περαιτέρω διανομή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές θυγατρικές της Daimler Truck και της Daimler Buses διοργανώνουν διάφορες τοπικές δραστηριότητες παροχής βοήθειας στις χώρες τους. Πολλές προσφέρουν υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτηγά για τη μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προμηθειών. Στις συνορεύουσες χώρες της Ουκρανίας, συχνά προσφέρουν επίσης χώρους στάθμευσης οχημάτων και καταλύματα για τις αυτοκινητοπομπές βοήθειας από τη Γερμανία.

Λεωφορεία Daimler: Τουριστικά λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε ασφαλές μέρος

Εξίσου σημαντική με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι η μεταφορά των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία σε ασφαλείς προορισμούς χωρίς την απειλή πολέμου. Για παράδειγμα, το τμήμα λεωφορείων της Daimler Truck δώρισε πέντε τουριστικά λεωφορεία Setra και Mercedes-Benz στον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Η Daimler Buses έχει επίσης προσφέρει σε αρκετές εταιρείες λεωφορείων δωρεάν υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία επίδειξης. Χρησιμοποιήθηκαν από εταιρείες διαχείρισης τουριστικών λεωφορείων, όπως οι Bayer Reisen, Missel Reisen, Theos Reisen και Ruhrtalbus, για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικών και άλλων ειδών έκτακτης ανάγκης στα ουκρανικά σύνορα. Επιστρέφοντας, παρέλαβαν τους ανθρώπους από την Ουκρανία που έφθασαν στις παραμεθόριες περιοχές της Σλοβακίας και της Πολωνίας. Εν τω μεταξύ, οι εκστρατείες βοήθησαν να μεταφερθούν πολλές γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άρρωστοι σε ασφαλή καταφύγια και κρατικά κέντρα προσφύγων στη Γερμανία.

Συνέχιση των εκστρατειών παροχής βοήθειας: Δεύτερη αυτοκινητοπομπή βοήθειας της Daimler Truck ετοιμάζεται να αναχωρήσει

Μια ακόμη αυτοκινητοπομπή βοήθειας βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Ήδη την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας, πέντε πλήρως φορτωμένα ημιρυμουλκούμενα φορτηγά Actros θα αναχωρήσουν για την Πολωνία. Για άλλη μία φορά θα μεταφέρουν ιατρικοφαρμακευτικά εφόδια που προορίζονται να βοηθήσουν τον πληθυσμό στην πόλη Λβιβ. Τα φορτηγά της Mercedes-Benz CharterWay και άλλων τμημάτων οδηγούν εθελοντές της Daimler Truck.