Grand Prix Κίνας της Formula 1 2025
Η ημέρα με αριθμούς
Pierre
Εκκίνηση: 16ος με φρέσκια μεσαία γόμα.
Τερματισμός: 11ος (πριν από την ακύρωση λόγω τεχνικής μη συμμόρφωσης).
Pit stop: Στον 10ο γύρο για φρέσκια σκληρή γόμα.
Ταχύτερος γύρος αγώνα: 1’36’’425.
Jack
Εκκίνηση: 18ος με φρέσκια μεσαία γόμα.
Τερματισμός: 16ος (τελική κατάταξη: 13ος).
Pit stop: Στον 11ο γύρο για φρέσκια σκληρή γόμα.
Ταχύτερος γύρος αγώνα: 1’36’’424.
Δηλώσεις Οδηγών

Pierre Gasly
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και τερματίσαμε ξανά στην πόρτα των βαθμών, όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δυστυχώς, μια τεχνική μη συμμόρφωση προκάλεσε τον αποκλεισμό μας μετά τον τερματισμό. Όσον αφορά τον αγώνα, πιστεύω ότι η φθορά των ελαστικών εξέπληξε τις περισσότερες ομάδες, καθώς ήταν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη. Αυτό επέτρεψε τη στρατηγική του ενός pit stop. Επιμηκύναμε το δεύτερο stint μας μετά το σχετικά νωρίς pit stop και μείναμε στην πίστα μέχρι την καρό σημαία. Συνολικά, ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε. Θα αναλύσουμε τους δύο πρώτους αγώνες για να καταλάβουμε τι λειτούργησε καλά και πού πρέπει να βελτιωθούμε. Χάσαμε τους βαθμούς για λίγο δύο φορές, γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Επόμενος σταθμός η Ιαπωνία, όπου θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί και να βρεθούμε σε υψηλότερες θέσεις.»
Jack Doohan

«Είναι θετικό που ολοκληρώσαμε ολόκληρο τον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και μάθαμε πολλά. Ο ρυθμός μας ήταν καλός, ειδικά στο τέλος, με ωραίες μάχες. Δείξαμε μέρος των δυνατοτήτων μας σε συνθήκες αγώνα, κρατώντας πίσω μας τη RB του Isack Hadjar για περισσότερους από είκοσι γύρους, παρά την ταχύτητά τους όλη την εβδομάδα. Αυτή η ποινή είναι απογοητευτική, αλλά θα επανεξετάσουμε την κατάσταση για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επαναληφθεί. Συνολικά, κάναμε συλλογικά βήματα προς τα εμπρός στις δοκιμές και στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά είναι σαφές ότι έχουμε ακόμα πολλά να βελτιώσουμε. Εστιάζουμε τώρα στην Ιαπωνία, όπου ελπίζουμε να φέρουμε βαθμούς στην ομάδα σε δύο εβδομάδες.»
Oliver Oakes, Επικεφαλής Ομάδας
«Ήμασταν καλύτεροι σήμερα σε σχέση με τις κατατακτήριες και τόσο ο Pierre όσο και ο Jack κατάφεραν να κερδίσουν θέσεις στον αγώνα. Μετά τη μεγάλη φθορά και το graining που είδαμε χθες στο Sprint, το ερώτημα ήταν αν έπρεπε να κάνουμε ένα ή δύο pit stops. Με την εξέλιξη της πίστας, γρήγορα επιλέξαμε το ένα pit stop, βάζοντας σκληρή γόμα μέχρι τον τερματισμό. Ο Pierre έκανε ξανά εξαιρετική εκκίνηση, κερδίζοντας τρεις θέσεις στον πρώτο γύρο [όπως και στο Sprint] και τερμάτισε 11ος, πριν δυστυχώς αποκλειστεί λόγω τεχνικής μη συμμόρφωσης. Ο Jack είχε ρυθμό παρόμοιο με αυτόν των άμεσων ανταγωνιστών του και πάλεψε σκληρά. Στο τέλος, μας έλειψε κάτι μικρό σε αυτή την πίστα. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί εδώ και να δούμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε ενόψει των επόμενων αγώνων.»