Για 7η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας η Mercedes-Benz κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις της premium κατηγορίας.

Στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz κατέκτησε για έβδομη συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας 3.606 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και μερίδιο αγοράς 4,5% καταλαμβάνοντας την 9η θέση στο Top 10 του συνόλου της Ελληνικής Αγοράς.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, όσο και το διάστημα που η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas κερδίζει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Lewis Hamilton τον παγκόσμιο τίτλο στη Φόρμουλα 1, η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας.
Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 4.461 οχήματα του Ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 3.641 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (3.606 οχήματα Mercedes-Benz και 35 smart), 405 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 247 επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 184 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

Elektrisches Produktportfolio von Mercedes-Benz Vans (v. l. n. r. EQV (Stromverbrauch kombiniert: 26,4 – 26,3 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km), eSprinter, eVito) // Electric product portfolio from Mercedes-Benz Vans (from left to right: EQV (combined power consumption: 26.4 – 26.3 kWh/100 km; CO2 combined emissions: 0 g/km), eSprinter, eVito)

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,5%. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,9%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,9% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 60%!
Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz, smart και Mercedes-EQ, αυτές ανέρχονται σε 321 (ποσοστό 8,8% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας). Γεγονός πολύ σημαντικό για τη μάρκα, δεδομένου ότι το 2020 ξεκίνησε η δυναμική της πορεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γιατί επέτρεψε στη Mercedes-Benz Ελλάς να ξεπεράσει τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2!

Mercedes-Benz A 250 e, designo mountaingrau magno, Leder schwarz/flamencorot;Kraftstoffverbrauch gewichtet 1,5-1,4 l/100 km, CO2-Emissionen gewichtet 34-33 g/km, Stromverbrauch gewichtet 15,0-14,8 kWh/100 km* Mercedes-Benz A 250 e, designo mountain grey magno, Leather black/flamenco red;Weighted fuel consumption 1.5-1.4 l/100 km, weighted CO2 emissions 34-33 g/km, weighted power consumption 15.0-14.8 kWh/100 km*

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι η εξαιρετική πορεία της A-Class hatchback, η οποία κρατά τα σκήπτρα στις πωλήσεις όχι μόνο της κατηγορίας των compact premium αλλά ολόκληρης της premium αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε:
«Για ακόμη μία χρονιά, την 7η κατά σειρά, η Mercedes-Benz κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της premium κατηγορίας στη χώρα μας. Παρά τις πρωτοφανείς ανατροπές που επεφύλασσε σε όλους μας η δύσκολη χρονιά που πέρασε, η μάρκα επιβεβαίωσε και πάλι την ηγετική της θέση προσφέροντας μία τεχνολογικά και μηχανολογικά άρτια, ολοκληρωμένη γκάμα που καλύπτει κάθε επιθυμία και ανάγκη, για κάθε είδους μετακίνηση.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επαναλαμβανόμενη αυτή επιτυχία, καθώς αποδεικνύει ότι το κοινό εμπιστεύεται διαχρονικά όλα όσα πρεσβεύει η Mercedes-Benz, τόσο με τα προϊόντα της όσο και με τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που τα συνοδεύουν, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Ακόμα και μέσα σε ένα τόσο αντίξοο περιβάλλον, οι υπάλληλοι και το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της Εταιρείας έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και ένα μεγάλο «Μπράβο» αξίζει σε αυτούς, αφού μαζί καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλους μας τους στόχους.

Mercedes-Benz Plug-in Hybridmodelle von A-Klasse bis GLE. ;Kraftstoffverbrauch gewichtet 2,6-1,1 l/100 km, C02-Emissionen gewichtet 59-29 g/km, Stromverbrauch gewichtet 25,4-14,8 kWh/100 km* Mercedes-Benz plug-in hybrid models, from A-Class to GLE.;Weighted fuel consumption 2.6-1.1 l/100 km, weighted CO2 emissions 59-29 g/km, weighted power consumption 25.4-14.8 kWh/100 km)*

Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο, εγκάρδιο Ευχαριστώ στους πελάτες μας που μας τιμούν σταθερά με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη πίσω από την 1η θέση που εδώ και χρόνια κατακτούμε στην premium κατηγορία, γι’ αυτό και πρωταρχικό μέλημα όλων μας στην οικογένεια της Mercedes-Benz είναι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και υπηρεσιών. Η εμπιστοσύνη του αγοραστικού μας κοινού αντικατοπτρίζεται στις διακρίσεις που λαμβάνει η μάρκα σε όλους τους τομείς, όπως η επιβράβευση επί 4 συνεχή χρόνια στη λίστα των 20 Most Admired Companies που καταρτίζει το περιοδικό Fortune με τη Mercedes-Benz να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο από τον κλάδο του αυτοκινήτου στη λίστα αυτή στη χώρα μας. Το 2021 δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, συμβάλλοντας σταθερά με τα αυτοκίνητά μας σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο.»

Η Mercedes-Benz παγκοσμίως
Η Mercedes-Benz ανεβάζει ρυθμούς στη διαδρομή της προς το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Το 2020 έγινε σημαντική πρόοδος με την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών (xEV) μοντέλων της: περισσότερα από 160.000 xEV οχήματα πουλήθηκαν παγκοσμίως (+228,8%), εκ των οποίων περίπου 87.000 μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

«Ξεπεράσαμε τον τριπλασιασμό στις πωλήσεις plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Η ζήτηση για αυτά τα οχήματα αυξήθηκε ραγδαία, ειδικά προς το τέλος του έτους. Οι εσωτερικές μας προβλέψεις καταδεικνύουν ότι πετύχαμε τους ευρωπαϊκούς στόχους CO2 για τα επιβατικά αυτοκίνητα το 2020. Θα συνεχίσουμε με τη στρατηγική μας «Electric First» και την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος εξηλεκτρισμού των μοντέλων μας. Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτήν τη στιγμή, προβλέπεται να πετύχουμε και πάλι τους ευρωπαϊκούς στόχους CO2 το 2021», δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG.

Στη Mercedes-Benz Cars, το ποσοστό των xEV αυξήθηκε από 2% το 2019 σε 7,4% το 2020. Οι πωλήσεις των plug-in hybrid σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, επιτυγχάνοντας περισσότερες από 115.000 πωλήσεις. Περίπου 20.000 EQC (μεικτή ηλ. κατανάλωση: 21.5 kWh/100 km; συνδ. εκπομπές CO2: 0 g/km)* παραδόθηκαν στους αγοραστές τους παγκοσμίως. Η EQV (μεικτή ηλ. κατανάλωση: 26.4 kWh/100 km; συνδ. εκπομπές CO2: 0 g/km)* πέτυχε περί τις 1.700 πωλήσεις. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων smart ανέρχονται σε περίπου 27.000 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικό ποσοστό αύξησης (+45.6%) συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχαν το 2019 (18.400 μονάδες).

Το 2021 επιταχύνεται ο εξηλεκτρισμός της Mercedes-Benz Cars. Θα παρουσιαστούν συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα Mercedes-EQ: τα EQA, EQB, EQE και EQS. Η plug-in hybrid οικογένεια της Mercedes-Benz, που αποτελείται σήμερα από περισσότερες από 20 εκδόσεις, θα ανανεωθεί με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις της C-Class και της S-Class. Για το 2021, η Mercedes-Benz Cars αναμένει αύξηση του μεριδίου πωλήσεων των xEV μοντέλων σε 13% περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.