Flat Track για γυναίκες!

Δεν ξεχνιέται η πρώτη γνωριμία αποκλειστικά γυναικών με το Flat Track στην πίστα που έχει ειδικά διαμορφώσει ο Θανάσης Χούντρας, στις εγκαταστάσεις του Riding School στο Πολυδένδρι που έγινε πριν αρκετό καιρό από την Andeli Mototouring.

Ήταν μια γιορτή της μοτοσυκλέτας. Η Andeli Mototouring το διοργάνωσε και 18 θαρραλέες κοπέλες κάθε ηλικίας αποφάσισαν να δοκιμάσουν αυτό το πολύ παλιό αμερικάνικο σπορ που κερδίζει συνεχώς φίλους. Ήμασταν εκεί και κάναμε αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Το Flat Track είναι ένα σχετικά απλό σπορ. Σε μια χωμάτινη ειδικά διαμορφωμένη οβάλ πίστα, με δύο μικρές ευθείες και δύο στροφές, ο οδηγός (η οδηγός στην περίπτώση μας) προσπαθεί να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται με ένα μεσαίο σε μέγεθος (ένα μέγεθος μικρότερο από τα κανονικά αγωνιστικά Motocross) καθαρόαιμο αγωνιστικό μοτοσυκλετάκι 125 κ.εκ. της Yamaha εφοδιασμένο με πίσω ασφάλτινο ελαστικό για ακόμα πιο εύκολο γλύστρημα. Λόγω της χαμηλής πρόσφυσης, το γλύστρημα του πίσω τροχού είναι (σχετικά) εύκολο. Αυτό είναι. Η κεντρική ιδέα είναι να κάνεις γύρω-γύρω δίχως να πέσεις και να πας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι κοπέλες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ που θα έρχονταν διαφορετικές ώρες, ντύθηκαν με ειδικά ρούχα, μπότες, γάντια και κράνη και με συγκρατημένη αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά, ξεκίνησαν το μάθημα. Η «διδασκαλία» περιλάμβανε θεωρητικό μάθημα από τον guru Θανάση Χούντρα και μετά πρακτική εκπαίδευση, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Το κάθε γκρουπ χωρίστηκε σε 3 υπογκρούπ και 3-3 οι κοπέλες δοκίμασαν για πρώτη φορά την εμπειρία να προσπαθήσεις να γλυστρήσεις τον πίσω τροχό σου ελεγχόμενα και με μεγάλη ασφάλεια.

Έγινε κόλαση. Μετά από τους πρώτους ψαρωμένους γύρους, οι κοπέλες άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό. Ήταν τόσο καλό που καμμιά δεν ήθελε να σταματήσει για να μπει το επόμενο γκρουπ. Τόσο καλά πέρασαν.

Ουσιαστικά ήταν ένα test event που ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία. Ελάχιστες έπεσαν δίχως να πάθουν το παραμικρό και όλες απέκτησαν τεράστιες ποσότητες ελέγχου της μοτοσυκλέτας, διασκέδασαν με απόλυτη ασφάλεια, οδήγησαν ψάχνοντας να βρουν τα όρια τους και έφυγαν γεμάτες χαρά και εμπειρίες.

Όλες το χάρηκαν και έδωσαν ξανά ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς στο τέλος κάθε session γινόταν και ένας «συμβολικός» αγώνας 3 γύρων.

Το νου σας σε επόμενη ανακοίνωση της Andeli Mototouring, ετοιμάστε τα κορίτσια σας να δοκιμάσουν. Αξίζει 1000%. Άντε να τελειώσει ο κορωνοιός να αρχίσουμε τα… παντηλίκια.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ

Ιωάννα Σαπουντζή Κάποτε φιλοξενούσε και έφτιαχνε μακαρόνάδες στον Κώστα Καββαθά και σε όλο το team του περιδικού 4Τροχοί. Κάποτε οδηγούσε Yamaha IT250K και ας μην έφτανε κάτω. Σήμερα όπως τα έφερε η ζωή κλείνει ραντεβού για μαγνητικές και αξονικές, αλλά στον ελεύθερο χρόνο της, κάνει μαθήματα πιάνου σε παιδάκια, γράφει μουσική που δεν θέλει να την δείξει σε κανέναν, γράφει για ξενοδοχεία και ταξίδια στο περιοδικό Bestever και δοκιμάζει μικρές μοτοσυκλέτες στο autopress.gr. Κάνει καθημερινά γυμναστική, συχνά Flat track και Enduro, ενίοτε πιλοτάρει αεροπλάνα και συμμετέχει ανελλιπώς σε Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής πυροβόλων όπλων. Κυκλοφορεί με μια Yamaha Virago 250 και το κοντέρ έχει κολλήσει στα 30 έτη εδώ και πολλά χρόνια...