Fantic Caballero Flat Track 500: Για διασκέδαση παντού!

H Fantic εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μέσω της νοσταλγίας που εκπέμπει η νέα σειρά των Caballero, με προεξάρχουσα τη Flat Track 500.

Mετά από πολλά χρόνια απουσίας από την Ελληνική αγορά η Fantic επιστρέφει με μεγάλη γκάμα μοτοσυκλετών για να κατακτήσει για άλλη μια φορά τις καρδιές νέων -αλλά κυρίως των ίδιων της δεκαετίας του ’80- πιτσιρικάδων στην ψυχή.
Οι σημερινοί μεσήλικες που ανδρώθηκαν μοτοσικλετικά τη δεκαετία του ’80, θα έχουν να θυμούνται πολλά από τα δίχρονα Fantic της εποχής, που κατέκλυζαν την Ελλάδα και τα όνειρά τους. Έκτοτε η ιταλική εταιρεία πέρασε από μύρια κύματα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ιταλικές βιομηχανίες κατασκευής μοτοσικλετών. Σήμερα όμως, η Fantic εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μέσω της νοσταλγίας που εκπέμπει η νέα σειρά των Caballero, με προεξάρχουσα τη Flat Track 500.

Η Fantic Motor δημιουργήθηκε το 1968 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. To 1969 παρουσίασε για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο το 2014 εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρεια Ιταλία που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε εξέχων ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει το θρύλο. Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές, δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες από 50cc-250cc και κατακτά πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro του 2017 και του 2018. Το 2018 λανσάρεται το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track με 3 διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες, 125cc, 250cc και 450cc.
Οι ιταλοί, ως συνήθως, έβαλαν όλη τη σχεδιαστική τους δεινότητα στη νέα σειρά vintage μοτοσικλετών και δημιούργησαν ένα μοντέλο που ακόμα και αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να οδηγείς μοτοσικλέτα, δεν μπορείς παρά να το θαυμάσεις. Αφαιρετική σχεδίαση, προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και μια εμμονική σχεδόν προσήλωση στην αναβίωση των flat track του ’60, δημιούργησαν το 500. Δεν είναι όμως μόνο η αισθητική που κερδίζει, αλλά και η μηχανολογική ιδιαιτερότητα του μοντέλου.

Κατ’ αρχάς, το πολύ χαμηλό βάρος των μόλις 150 κιλών, υπόσχεται ότι ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 449 κ.εκ. με την απόδοση των 40 ίππων, μπορεί να εξασφαλίσει τις επιδόσεις για ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν ένα ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι της Fantic και μονό πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μοχλικό, ενώ τα φρένα, με μονό δίσκο εμπρός και πίσω διαθέτουν ABS, το οποίο απενεργοποιείται. Ένα ακόμα special εξάρτημα της Caballero 500 αποτελεί το τελικό της ψηλά τοποθετημένης εξάτμισης, το οποίο είναι αλουμινίου και προέρχεται από τη διάσημη εταιρεία Arrow.
Το FT είναι έτοιμο για δράση. Τα 500 κ.εκ. είναι ότι πρέπει για ελεγχόμενο ντριφτ σχεδόν παντού. Μέσα στην πόλη σε κάθε στροφή διασκεδάζεις αλλά εκεί που είναι το στοιχείο του είναι η πίστα Flat Track μέσα στο Riding School.
Με τιμή 7.399 το Flat Track 500 είναι έτοιμο να ντριφτάρει τους τροχούς του μέσω της ελληνικής αντιπροσωπείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Ο Γιώργος Βαρίνος είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Tο 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1989 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 12 χρόνια (1983-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2021), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, συνεργάτης του περιοδικού TOP GEAR, συνεργάτης του περιοδικού MotoGP World, Διευθυντής του site Autopress.gr και εκδότης τoυ πολυτελούς περιοδικού BESTEVER QUARTERLY.