Επίσκεψη του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στην Ιαπωνία

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευε τον Πρωθυπουργό με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, στο Τόκιο
Ο κ. Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, πραγματοποιώντας εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nissan Motor Co., Ltd., Macoto Uchida, τον Πρόεδρο της βιομηχανίας ελαστικών της Yokohama, Masataka Yamaishi, καθώς και με Ανώτατα Στελέχη του Nagata Group, προμηθευτή των εξωλέμβιων της Suzuki Marine.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο κ. Τάκης Θεοχαράκης είχε την ευκαιρία, με τον Πρόεδρο της Nissan, να ανταλλάξει απόψεις για την στρατηγική και το όραμα της Ιαπωνικής Αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, ως πρωτοπόρου στο πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας, ενώ έγιναν και περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των δύο μερών, προμηνύοντας ένα πολλά υποσχόμενο κοινό επιχειρηματικό μέλλον. Επιπλέον, στη διάρκεια των επαφών με την ηγεσία της Yokohama Rubber και του Nagata Group (Suzuki Marine), οι Ιάπωνες ιθύνοντες συνεχάρησαν τον κ. Θεοχαράκη για τις εξαιρετικές επιδόσεις που διαγράφουν τόσο τα ελαστικά Yokohama, όσο και οι εξωλέμβιες της Suzuki στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Τάκης Θεοχαράκης συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Τόκιο και, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece.
Για την ιστορία, ο Όμιλος Εταιρειών Θεοχαράκη ξεκίνησε το 1924 ενώ, μετά τον πόλεμο, η εταιρία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ελαστικών αυτοκινήτων και το 1957 απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία των Ιαπωνικών ελαστικών Yokohama. Το 1961 αποτέλεσε χρονιά – σταθμό στην ιστορία του Ομίλου, με την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα, αποτελώντας και την πρώτη επίσημη αντιπροσώπευση της Nissan Motor Co., Ltd. στην Ευρώπη. Το 1982, ήταν η χρονιά όπου η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ανέλαβε την αντιπροσώπευση των εξωλέμβιων Suzuki Marine στην Ελλάδα.
Σήμερα, ο Όμιλος εταιρειών Θεοχαράκη, μέσω των εταιρειών Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και Θεοχαράκης Α.E. εισάγει και διανέμει, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα τα ακόλουθα προϊόντα :
Επιβατικά και Επαγγελματικά Οχήματα Nissan
Φορτηγά BMC
Ηλεκτρικά Ελαφρά Φορτηγά Addax & Regis
Ηλεκτρικά Σάρωθρα της Green Machines
Τρακτέρ Same, Deutz- Fahr
Ελαστικά Yokohama, Lassa και Kenda
Εξωλέμβιες Suzuki Marine
Περισσότερες πληροφορίες για το Group Εταιρειών της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., είναι διαθέσιμες στο https://njtgroup.gr/