Δράση και ασφάλεια στις χειμερινές διαδρομές με τα νέα Plug-in Hybrid Jeep 4xe

Τα νέα Plug-in Hybrid, Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe κάνουν ασφαλέστερη την οδήγηση στους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης που είναι πάντα διαθέσιμο ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Με το θερμόμετρο να φλερτάρει με ενδείξεις κάτω από το μηδέν, τη βροχή και το χιόνι να κάνουν συχνά την παρουσία τους και οι δρόμοι να κρύβουν παγίδες, ο χειμώνας έχει ξεκινήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία της Jeep, που είναι ήδη διαθέσιμη στα Renagade 4xe και Compass 4xe, είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τον οδηγό να αντιμετωπίσει τις παγίδες που κρύβουν οι χειμερινές συνθήκες είτε αυτές είναι σε εκτός δρόμου διαδρομές, είτε στην πόλη.

Το υβριδικό σύστημα τετρακίνησης 4xe προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές επιλογές 4×4, συνδυάζοντας τον Turbo βενζινοκινητήρα στον εμπρός άξονα με ένα αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω, για υψηλή παροχή ροπής και ακόμα υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης ειδικά σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες. Παράλληλα ιδιαίτερα ακριβής και ομαλή είναι η παροχή της ροπής, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να οδηγεί με άνεση σε πολύ δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές όπου απαιτείται το αυτοκίνητο να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Ενώ σε κανονικές συνθήκες, για παράδειγμα στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, το υβριδικό σύστημα της Jeep δίνει προτεραιότητα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων, μόλις χρειαστεί να εμπλακεί η κίνηση στους 4 τροχούς ο κινητήρας εκκινεί άμεσα μετατρέποντας το όχημα σε ένα eAWD, δηλαδή ένα τετρακίνητο υβριδικό αυτοκίνητο.
Την ίδια στιγμή, το προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Selec-Terrain™ εξασφαλίζει ότι όλοι οι τροχοί θα διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο τη ροπή των κινητήρων, ενώ το πρόγραμμα “Snow” είναι ειδικά σχεδιασμένο για χιονισμένους δρόμους ρυθμίζοντας ιδανικά για αυτές τις συνθήκες την απόκριση του κινητήρα και τη λειτουργία των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας. Το κορυφαία επίπεδο ασφάλειας συνδυάζεται με αντίστοιχο επίπεδο άνεσης, αφού χάρη στη δωρεάν εφαρμογή My Uconnect, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει μέσω του κινητού του τη θερμοκρασία καμπίνας από απόσταση και να βρει ένα ζεστό εσωτερικό φτάνοντας στο αυτοκίνητο του.
Σχεδιασμένα για τις δύσκολες συνθήκες

Τα Renegade 4xe και Compass 4xe διαθέτουν το υβριδικό σύστημα 4×4 Jeep Active Drive Low, το οποίο μεγιστοποιεί τη ροπή και την πρόσφυση στις χαμηλές στροφές επιτρέποντας στον οδηγό να αντιμετωπίσει ακραίες συνθήκες. Παράλληλα το σύστημα έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα τετρακίνησης, αφού δεν έχει κεντρικό άξονα ή μηχανικούς συμπλέκτες για τη διαχείριση τη ροπή, στοιχείο που μειώνει το βάρος και βελτιώνει περαιτέρω την αξιοπιστία του συνόλου. Επιπλέον στις καταβάσεις το αυτοκίνητο ανακτά ενέργεια φορτίζοντας την μπαταρία, ενώ το σύστημα εξασφαλίζει παράλληλα την ομαλότερη επιβράδυνση, αλλά και τη μικρότερη επιβάρυνση του συστήματος πέδησης.
Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η σύνδεση του θερμικού κινητήρα με τους δύο ηλεκτροκινητήρες εξασφαλίζει ότι το σύστημα 4xe και η κίνηση σε όλους τους τροχούς είναι διαθέσιμη όποια στιγμή χρειαστεί και ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Παράλληλα όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα είναι προφυλαγμένα από τους εξωτερικούς παράγοντες και αδιάβροχα. Η μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh διαθέτει δικό της σύστημα θέρμανσης και ψύξης και έτσι η απόδοση της δεν επηρεάζεται ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει στους -30οC.
Το σύστημα 4xe είναι το πλέον προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που κατασκεύασε ποτέ η Jeep. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή του οδηγού, αλλά και η επιλογή των κατάλληλων ελαστικών αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τις ασφαλείς μετακινήσεις στις χιονισμένες επιφάνειες. Για αυτό το λόγο η Jeep επέλεξε ελαστικά M+S (Mud + Snow) στο βασικό εξοπλισμό των Renegade Trailhawk 4xe (235/55 R17 M+S) και Compass Trailhawk 4xe (235/60 R17 M+S).