Citroën Racing: Έτοιμη για τον πρώτο διπλό αγώνα της Formula E στην Τζέντα
Η Citroën Racing ταξιδεύει στην Τζέντα για τους Γύρους 4 και 5 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula E 2025/26, στον πρώτο διπλό αγώνα της φετινής σεζόν.
Οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην πίστα Jeddah Corniche Circuit, σε διαμόρφωση μήκους λίγο άνω των 3 χιλιομέτρων με 19 στροφές. Το σιρκουί συνδυάζει μεγάλες ευθείες με τεχνικά κομμάτια, απαιτώντας ακρίβεια, σωστή διαχείριση ενέργειας και ελαστικών, ενώ οι μπαριέρες βρίσκονται πολύ κοντά στη γραμμή αγώνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στρατηγική διάσταση του διημέρου. Στον 4ο Γύρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος το Pit Boost, σε συνδυασμό με υποχρεωτικό Attack Mode διάρκειας έξι λεπτών. Στον 5ο Γύρο το Pit Boost δεν θα χρησιμοποιηθεί και το Attack Mode επιστρέφει στη συμβατική του μορφή, μεταβάλλοντας πλήρως την προσέγγιση ομάδων και οδηγών.
Οι αγώνες στην Τζέντα είναι και οι πρώτοι νυχτερινοί της σεζόν, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν υψηλές, στοιχείο που ενδέχεται να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ελαστικών και τη συνολική στρατηγική.
Η Citroën Racing στοχεύει στη συνέχιση της αγωνιστικής της ανόδου και στη διεκδίκηση θέσεων στο βάθρο, σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς όπου οι βαθμοί του διπλού αγώνα μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί.
Παράλληλα, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο EVO Session, με τον influencer Max Klymenko να οδηγεί το μονοθέσιο της ομάδας σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας γνωριμίας του κοινού με τον κόσμο της Formula E.
