Απέσπασε την κορυφαία “πράσινη” βαθμολογία από το Green NCAP το Nissan LEAF e+

Το Nissan LEAF e+ πέρασε με απόλυτη επιτυχία την ολοκληρωμένη αξιολόγηση Green NCAP, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο φορέα δοκιμών.
Η κορυφαία πρωτοβουλία του Green NCAP, που ιδρύθηκε για να προωθήσει την ανάπτυξη αυτοκινήτων που είναι καθαρά, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον, απένειμε στο LEAF e+ μια σειρά εξαιρετικών βαθμολογιών για τις τρεις παραμέτρους δοκιμών, ενισχύοντας τα εκτεταμένα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του μοντέλου.
Αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του, στις πραγματικές και εργαστηριακές δοκιμές, σύμφωνα με τα πρότυπα καθαρού αέρα, αερίων θερμοκηπίου και ενεργειακής απόδοσης, το μηδενικών εκπομπών LEAF e+ πέτυχε τέλεια βαθμολογία στις δύο πρώτες αξιολογήσεις.
Υπογραμμίζοντας την έξυπνη σχεδίαση του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος κίνησης 62 kWh, το LEAF e+ εξασφάλισε 9,9/10 για την εντυπωσιακή ενεργειακή του απόδοση, με το Green NCAP να ξεχωρίζει το καινοτόμο e-Pedal με τεχνολογία αναγεννητικής ενέργειας.
Ο Marco Fioravanti, Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού της Nissan AMIEO, δήλωσε: “Από τo λανσάρισμα του ως του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής παραγωγής το 2010, το Nissan LEAF έχει κάνει τη βιώσιμη, μηδενικών εκπομπών ρύπων κινητικότητα εφικτή πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, σε όλο τον κόσμο.” Ο Dave Moss, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan AMIEO πρόσθεσε: “Η μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων για το LEAF e+ που απονέμεται από το Green NCAP είναι μια ισχυρή απόδειξη για την ποιότητα του προϊόντος και την εκτεταμένη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Nissan κατά τη διάρκεια μιας πρωτοποριακής δεκαετίας καινοτομιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης που έκανε αυτό το επίτευγμα δυνατό.”
Ως το αποκορύφωμα 10 ετών ανάπτυξης για το LEAF, το LEAF e+ προσφέρει στους κατόχους του έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό αποδοτικής ηλεκτρικής ενέργειας και έξυπνων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού.
Το σύστημα μετάδοσης κίνησης των 62 kWh του μοντέλου αποδίδει έως και 528 km αυτονομίας στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ η επαναστατική τεχνολογία e-Pedal, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι.
Οι οδηγοί του LEAF e+ μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση με τις λειτουργίες B Mode και ECO Mode του μοντέλου, που συνδυάζονται για τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ισχύος και την εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας σιγουριά σε μεγαλύτερα ταξίδια.
Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).