Ανασκόπηση του Έτους 2021 για την Opel (vid)

Το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Opel, γεμάτη προκλήσεις αλλά και γεμάτη ενέργεια. Παρά τους περιορισμούς εξ αιτίας της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών, η επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων της Opel συνεχίστηκε δυνατά. Εντυπωσιακά σχεδιαστικά ‘statements’ όπως το νέο Opel Astra και το επιτυχημένο Opel Mokka το αποδεικνύουν, όπως και μοναδικά πρωτότυπα με τη μορφή του Manta GSe ElektroMOD και του νέου ηλεκτρικού τετράκυκλου Rocks-e. Οι πελάτες της Opel μπορούν τώρα να επιλέξουν από εννέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με το “Opel Greenovation” να συνεχίζεται. Αυτά και πολλά ακόμα γεγονότα που σημάδεψαν το 2021 περιλαμβάνονται σε ένα cool βίντεο “Best of Opel 2021”– μία συνοπτική επισκόπηση που χωρά σε λιγότερο από 70 δευτερόλεπτα.

Τολμηρή, καθαρή και αντισυμβατική σχεδίαση: OpelMokkaκαι OpelMokkae

Το Opel Mokka, το πρώτο μοντέλο με το νέο πρόσωπο Opel Vizor της μάρκας και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (Pure Panel) είναι τολμηρό, απέριττο και απλά διαφορετικό από οτιδήποτε έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Αυτό αντικατοπτρίστηκε στην καμπάνια λανσαρίσματος υπό το μότο “Less normal. More Mokka”, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της εκδήλωσης “Less Normal Experience”. Για πρώτη φορά ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων διοργάνωσε μία εικονική μουσική εμπειρία, DJ night. Το νέο Opel Mokka έγινε επιτυχία και το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka-e απέσπασε το “Χρυσό Τιμόνι 2021”.

Διεγείροντας συναισθήματα: Μοναδικό OpelMantaGSeElektroMOD

Με επιτυχία στέφθηκε και η ένδοξη επιστροφή ενός ήρωα από το παρελθόν. Το θρυλικό Opel Manta επέστρεψε με τη μορφή του ηλεκτρικού και μηδενικών ρύπων Manta GSe ElektroMOD (Το MOD συμβολίζει τη σύγχρονη τεχνολογία και το βιώσιμο lifestyle και αποτελεί σύντμηση της λέξεις “modification”). Ένα αυτοκίνητο που διεγείρει τα συναισθήματα και αιχμαλωτίζει το βλέμμα με εκπληκτικές λεπτομέρειες όπως το Opel Pixel Vizor.

Οπαδοί και φίλοι της μάρκας μπορούν τώρα να περιηγηθούν εικονικά στην ιστορία της Opel ανακαλύπτοντας πραγματικούς θησαυρούς. Aπό το καλοκαίρι, με ένα κλικ και όλο το 24ωρο, η Opel Classic προσφέρει τώρα εικονικές θεματικές περιηγήσεις σε μία εκτενή συλλογή με θέματα από τα 120 χρόνια στα οποία η εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά και από τα 159 χρόνια της συνολικής ιστορίας της.

Αγώνες μηδενικών ρύπων: OpelCorsaeRallyκαι ADACOpeleRallyCup

Συναρπαστικούς αγώνες με οχήματα μηδενικών ρύπων προσέφερε η έκδοση ράλλυ του δημοφιλέστερου μικρού μοντέλου της Opel, του Corsa. Το Opel Corsa-e Rally γιόρτασε την πρώτη του σεζόν στο ADAC Opel e-Rally Cup, το πρώτο στον κόσμο πρωτάθλημα ενιαίου τύπου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

Δυναμικό, ηλεκτροκίνητο, αποδοτικό: Το Νέο OpelAstraαποτελεί σχεδιαστική δήλωση

Η Opel βρέθηκε στο προσκήνιο την 1η Σεπτεμβρίου με μία διπλή πρεμιέρα. Ο Uwe Hochgeschurtz έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως νέος CEO της Opel και παρουσίασε – την πρώτη του μέρα στη θέση αυτή – το εντυπωσιακό, νέο Opel Astra. Η νέα γενιά του συμπαγούς bestseller διαθέτει συναρπαστική σχεδίαση και πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών. Για πρώτη φορά, το Astra εξηλεκτρίζεται  και αποκτά μία plug-in υβριδική έκδοση στο λανσάρισμα, ενώ το 2023 αναμένεται το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e.

Πιστή στο μότο “detox to the max”, η ομάδα εξέλιξης του Astra  – το 50% της οποίας αποτελείτο από γυναίκες – δημιούργησε ένα πραγματικό σχεδιαστικό αριστούργημα. Το νέο Opel Astra φέρνει την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος adaptive Intelli-Lux LED® Pixel Light στη συμπαγή κατηγορία. Άλμα προόδου έχει συντελεστεί όμως και στο εσωτερικό. Με το αμιγώς ψηφιακό Pure Panel, τα αναλογικά όργανα αποτελούν παρελθόν. Οι πελάτες χειρίζονται το cockpit του νέου Astra διαισθητικά, μέσω μεγάλων οθονών αφής, ακριβώς όπως ένα smartphone.

Το νέο Opel Grandland υιοθετεί επίσης την τολμηρή και καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Πέραν των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η SUV ναυαρχίδα διατίθεται με δύο εκδόσεις plug-in hybrid, Opel Vizor και έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και με προηγμένες τεχνολογίες. Οι καινοτομίες ξεκινούν από το Intelli-Lux LED® Pixel Light, συνεχίζονται με το Night Vision και φτάνουν μέχρι την ηλεκτρική τετρακίνηση. Μία ακόμα προσθήκη στην οικογένεια των επιβατικών ηλεκτρικών μοντέλων Opel εφέτος είναι το Opel Combo-e Life, που πλαισιώνει το μεγάλο του ‘αδελφό’, το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Zafira-e Life MPV (multi-purpose vehicle).

Ευφυής “Greenovation”: Το αμιγώς ηλεκτρικό LCVτρίο της Opel

Με το Opel Combo-e , το Opel Vivaro-e, το οποίο ανακηρύχτηκε “International Van of the Year 2021” και το νέο Opel Movano-e, οι πελάτες επαγγελματικών οχημάτων (LCV) μπορούν να επωφελούνται από την ‘Πράσινη καινοτομία’ (“Greenovation”) της μάρκας και να επιλέγουν μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία για κάθε Opel LCV. Επιπλέον, το ντεμπούτο του έκανε ένα καινοτόμο van κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Opel. Το Opel Vivaro-e HYDROGEN χρειάζεται μόνο τρία λεπτά για να ανεφοδιαστεί με υδρογόνο – περίπου ο ίδιος χρόνος που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού οχήματος diesel ή βενζίνης. Η αυτονομία είναι πάνω από 400 km (WLTP1).

Εισιτήριο εισόδου: Το νέο OpelRockseπροσφέρει στη νεολαία κινητικότητα μηδενικών ρύπων

Στο τέλος της χρονιάς, η Opel παρουσίασε μία λύση κινητικότητας μηδενικών ρύπων στην πόλη. Το νέο Opel Rocks-e SUM (Sustainable Urban Mobility – Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα) είναι ένα ηλεκτρικό, τετράκυκλο όχημα με μπαταρία, προσιτό σε όλους σχεδόν τους οδηγούς. Το Rocks-e μπορεί να οδηγείται στη Γερμανία από νεαρά άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας AM2.

Η Opel συνεχίζει την ηλεκτρική της επέλαση και την επόμενη χρονιά, με το νέο Opel Astra Sports Tourer να κάνει την πρεμιέρα του ως plug-in hybrid. Ολόκληρη η γκάμα μοντέλων θα εξηλεκτριστεί μέχρι το 2024 και από το 2028, η Opel θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.