AION UT: Το ηλεκτρικό hatchback που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Η AION παρουσιάζει το UT, ένα νέο ηλεκτρικό hatchback που δίνει έμφαση στους χώρους και την καθημερινή ευκολία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία «Man Maximum, Machine Minimum». Η λογική είναι απλή: όσο λιγότερο χώρο απαιτεί η τεχνολογία, τόσο περισσότερο μένει για τους επιβάτες. Με μεταξόνιο 2.750 χλστ., προσφέρει ευρύχωρη καμπίνα, δυνατότητα φιλοξενίας τριών ενηλίκων στο πίσω κάθισμα και 24 χώρους αποθήκευσης.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο σχεδιασμός, από το GAC Milan Design Center, με LED φωτιστικά σώματα εμπρός και pixel-inspired πίσω φώτα — στόχος, ένα compact μοντέλο με αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Στην τεχνική εξέλιξη συνέβαλε ο Masato Katsumata, Chief Technological Officer της GAC International, με προηγούμενη πολυετή θητεία στην Toyota.

Για την ελληνική αγορά, το AION UT διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204 PS και μπαταρία 60 kWh, με αυτονομία έως 430 χλμ. WLTP. Η φόρτιση από 30% έως 80% απαιτεί περίπου 24 λεπτά, με υποστήριξη φόρτισης AC έως 11 kW.

Στο εσωτερικό βρίσκονται κεντρική οθόνη 14,6 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων 8,88 ιντσών, Apple CarPlay, Android Auto και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης επιπέδου L2. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 440 λίτρα, με λειτουργία Vehicle-to-Load. Στην ασφάλεια, η AION αναφέρει αμάξωμα με 71% χάλυβα υψηλής αντοχής, πλευρικούς αερόσακους πλήρους μήκους και τεχνολογία Magazine Battery 2.0.

Το UT παράγεται στις εγκαταστάσεις της Magna στην Αυστρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Rooted in Europe, Serving Europe». Με το μοντέλο αυτό, η GAC επιχειρεί να τοποθετήσει την ηλεκτροκίνηση σε πιο πρακτικό, καθημερινό πλαίσιο.

Μαρία Βατίστα - Βαρίνου

Η Μαρία Βατίστα – Βαρίνου είναι μια δυναμική επαγγελματίας στον χώρο της εμπορικής διαχείρισης, της διαφήμισης και της προβολής περιεχομένου, με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και προώθηση εκδόσεων, τόσο στον έντυπο όσο και στον ψηφιακό χώρο. Απόφοιτη του Deree, The American College of Greece, με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (1991-1996), ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο των γραφικών τεχνών μέσω της εταιρίας ΟΣΤΡΑΚΟ, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις στην σχεδίαση και την οπτική επικοινωνία. Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένα μέσα, όπως το SUNDAY MOTOR NEWS (1997-1998) και οι εκδόσεις BESTEVER, LUXURY BOAT & SUV, SEAWORLD ALMANAC (1998-2010), όπου είχε ενεργό ρόλο στην εμπορική ανάπτυξη, την στρατηγική προώθηση και την διαχείριση διαφημιστικών εσόδων. Μέσα από την διαχείριση πελατολογίου και την ανάπτυξη συνεργασιών, συνέβαλε στη διεύρυνση του αναγνωστικού και διαφημιστικού κοινού των εκδόσεων. Το 2013, με την μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο, ανέλαβε την ανάπτυξη των E-BESTEVER και GREEK EXPORT ALMANAC, όπου αξιοποίησε την βαθιά της γνώση στο digital marketing και το content management για την δημιουργία ελκυστικών και αποδοτικών διαφημιστικών προτάσεων. Με έμφαση στην δημιουργία εμπορικών ευκαιριών, την διαχείριση περιεχομένου και την ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας ενός brand, η Μαρία Βατίστα – Βαρίνου διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εμπορική επιτυχία ιστοσελίδων όπως το autopress.gr και το greekexportalmanac.