Volvo: Νέες προειδοποιήσεις ασφαλείας στα EX60, EX90 και ES90
Η Volvo Cars επεκτείνει το σύστημα Connected Safety με τέσσερις νέες λειτουργίες που προειδοποιούν τον οδηγό για κινδύνους που βρίσκονται μπροστά του.
Τα Volvo EX60, EX90 και ES90 μπορούν πλέον να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για μεγάλα ζώα, πεζούς και δικυκλιστές, οδικά έργα και ατυχήματα στην πορεία τους. Οι πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα από άλλα συνδεδεμένα Volvo, αλλά και από κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας, ώστε ο οδηγός να έχει περισσότερο χρόνο να αντιδράσει, ιδιαίτερα σε δρόμους με περιορισμένη ορατότητα ή κακές καιρικές συνθήκες.
Οι νέες λειτουργίες προστίθενται στα ήδη διαθέσιμα Slippery Road Alert και Hazard Light Alert. Σύμφωνα με τη Volvo, περισσότερα από 1 εκατ. αυτοκίνητα διαθέτουν σήμερα ενεργό Connected Safety, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών για τους κινδύνους στον δρόμο.
Η ίδια ενημέρωση λογισμικού φέρνει στα EX90 και ES90 και Spatial Audio με Dolby Atmos μέσω Apple CarPlay, αξιοποιώντας το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins των 25 ηχείων.
Η λογική είναι πλέον ξεκάθαρη: τα σύγχρονα Volvo δεν περιορίζονται σε όσα μπορούν να «δουν» οι αισθητήρες τους, αλλά χρησιμοποιούν και δεδομένα από τον δρόμο και άλλα αυτοκίνητα για να προειδοποιούν τον οδηγό νωρίτερα.
