2025 Monaco Grand Prix – Friday
Η ομάδα επέστρεψε στους δρόμους του διάσημου Πριγκιπάτου του Μονακό για το δεύτερο μέρος της ευρωπαϊκής τριπλής αναμέτρησης.

Στο FP1 η ομάδα επικεντρώθηκε στην κατανόηση της γόμας C6, χρησιμοποιώντας δύο σετ κατά τη διάρκεια της μίας ώρας.
Η περίοδος διακόπηκε νωρίς λόγω θραυσμάτων στην πίστα, έπειτα από σύγκρουση μεταξύ του Lance Stroll και του Charles Leclerc.
Μόλις συνεχίστηκε η περίοδος, οι οδηγοί εργάστηκαν σκληρά για να κατανοήσουν τη μαλακότερη γόμα της γκάμας της Pirelli.
Τanto ο George όσο και ο Kimi ένιωσαν πως δεν εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την πρόσφυση της μαλακής γόμας, τερματίζοντας στην P6 και P11 αντίστοιχα.
Στο FP2 η ομάδα πειραματίστηκε με τη μεσαία γόμα, ενώ εξέτασε ξανά και τη μαλακή.

Δυστυχώς, δύο κόκκινες σημαίες και άλλες κίτρινες σημαίες διέκοψαν τον ρυθμό της περιόδου, με αποτέλεσμα και οι δύο οδηγοί να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν καθαρές προσπάθειες ούτε σε γρήγορο γύρο ούτε με υψηλό φορτίο καυσίμου.
Με τον Kimi να τερματίζει στην P9 και τον George Russell στην P12, η ομάδα θα προσπαθήσει να ξεκινήσει δυναμικά στο FP3 αύριο το πρωί, με τον αναπληρωματικό οδηγό Fred Vesti να εργάζεται στον προσομοιωτή στο Lauda Drive κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Kimi Antonelli
Σήμερα τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα από τη δική μου πλευρά. Πάλευα να βρω τη σωστή ισορροπία με το μονοθέσιο και δεν κατάφερα να εκμεταλλευτώ πλήρως τα ελαστικά. Δοκιμάσαμε διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζέσταμα και στις δύο περιόδους, αλλά εξακολουθούσε να είναι δύσκολο να φέρουμε τα ελαστικά στο ιδανικό παράθυρο από τον πρώτο γύρο. Παρ’ όλα αυτά, μάθαμε πολλά σήμερα. Απόλαυσα επίσης ιδιαίτερα την οδήγηση στο Μονακό πέρσι με μονοθέσιο F2. Με μονοθέσιο F1 όμως, είναι ακόμα πιο μαγικό. Ανυπομονώ για τις Κατατακτήριες αύριο, όπου θα πιέσουμε το μονοθέσιο στο απόλυτο όριο χωρίς περιθώρια λάθους.
Όσον αφορά την απόδοση, οι Ferrari έδειχναν δυνατές και στο FP1 και στο FP2. Ξέρουμε επίσης ότι οι McLaren είναι μπροστά από την αρχή της σεζόν. Άρα, η αυριανή μέρα δεν θα είναι εύκολη. Όπως πάντα όμως, επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο. Θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα μέσα στη νύχτα και θα είμαστε έτοιμοι για αύριο.
George Russell

Το Μονακό είναι πάντα έντονο, αλλά είναι απίστευτο να οδηγείς εδώ. Οι δρόμοι είναι στενοί και το να χωρέσουν 20 μονοθέσια F1 στην πίστα είναι πάντα μια πρόκληση. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να κρατούν απόσταση 2,5 δευτερολέπτων μεταξύ των μονοθεσίων για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους, αλλά όπως είπε και ο Yuki (Tsunoda), εδώ είναι πραγματικά “παράδεισος κυκλοφοριακής συμφόρησης”.
Δεν ήμασταν ιδιαίτερα γρήγοροι σήμερα, αλλά παραμένω αισιόδοξος για αύριο. Υπάρχουν ξεκάθαρες βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε μέσα στη νύχτα στο μονοθέσιο, και έχουμε κάποιες ιδέες για το πώς να φέρουμε τα ελαστικά σε καλύτερο παράθυρο απόδοσης για τον έναν γρήγορο γύρο. Το Σάββατο είναι συνήθως η καθοριστική μέρα στο Μονακό, καθώς οι Κατατακτήριες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα. Ωστόσο, με τη φετινή υποχρεωτική στρατηγική δύο pit stop, ίσως τα πράγματα να γίνουν πιο ενδιαφέροντα. Το να είσαι στις τρεις πρώτες θέσεις μετά τις Κατατακτήριες ίσως να μην είναι τόσο καθοριστικό όσο τα προηγούμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, θα τα δώσουμε όλα για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο grid την Κυριακή.
