1ος Γύρος I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021: Θέαμα και ανταγωνισμός

Όταν η αξία του νικημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στον άξιο νικητή, μας προκύπτει η θεματική εισαγωγή στη φιλοσοφία των αξιών. Για τον πρώτο γύρο του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 που έγινε στα Χανιά μπορούν να γραφτούν πολλά! Επανίδρυση του karting στην Κρήτη, χειροκροτήματα και πάλι στους αγώνες, εντυπωσιακός ανταγωνισμός σε μία απίστευτη πίστα και άλλα πολλά… Η Rotax Hellas πρωτοπορώντας και πάλι, επανάφερε το δίκαιο για την τιμή και την δόξα στο νικητή, δίνοντάς του στο τέλος τη σημαία του αγώνα για τον γύρο του θριάμβου!  

Η αξία του νικητή Βασίλη Μιχαηλίδη (Μaitos Kosmic Kart Racing)  στην κατηγορία Junior MAX, είναι τεράστια. Εκτός από τους Ηλία Καλιακμάνη (Formula K) και Μανώλη Λιουδάκη  (Speed Force) που η διαφορά τους χώριζε σε απόλυτο χρόνο από το νικητή ήταν λίγες γραμμές, εκατοστά του δευτερολέπτου που ατύχησαν στον τελικό, ακόμα έξι σπουδαίοι πιλότοι έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα έντονου ανταγωνισμού στον αγώνα της Junior MAX!

Τέσσερεις Junior πιλότοι, οι ομόσταυλοι, στην ομάδα του Τάσου Τσερανίδη Speed Force, αδελφοί Ζαν Πωλ και Φιλίπε Καρράς καθώς και οι Γιάριν Σουλτς (DR Racing Team) και Γιαμ Πίντο (KartWorks) έδωσαν μία ανεπανάληπτη μάχη για να πλαισιώσουν τον νικητή, Βασίλη Μιχαηλίδη στο βάθρο. Ο Zαν Πωλ Καρράς και ο Γιάριν Σουλτς ήταν τελικά οι νικητές, παίρνοντας την δεύτερη και τρίτη θέση και οι Φιλίπε Καρράς και Γιαμ Πίντο ήταν στις επόμενες, 4η και 5η θέση. 

Ο Γιώργος Δασκαλάκης (RS EVO2) από τον Άγιο Νικόλαο συνδύασε την πρώτη του αγωνιστική γνωριμία με μία επική εμφάνιση, τιμώντας έτσι την εκπροσώπηση της Κρήτης στην κατηγορία Rotax Junior MAX, βελτιώνοντας από σκέλος σε σκέλος την απόδοσή του, τερμάτισε στον τελικό στη 6η θέση. Ο Χριστόφορος Μπέζας (DR Racing Team) που όλο το χειμώνα έκανε δοκιμές-προετοιμασία για την κατηγορία Μini ΜΑΧ, βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη στην Junior. Παρόλα αυτά, έδειξε άμεση προσαρμογή και τερμάτισε 7ος.

Όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας Rotax Junior MAX, που συμμετείχαν στον αγώνα των Χανίων και έδωσαν μία ξεχωριστή χροιά έντονου και καθαρού συναγωνισμού όρισαν κοινό ραντεβού στην Αθήνα για το  I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 την Κυριακή 13 Ιουνίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών.