Τα 25 χρόνια συμπληρώνει η BMW M ως πάροχος των Αυτοκινήτων Ασφαλείας στο ΜotoGP

Το Grande Prémio de Portugal που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο Portimão σηματοδοτεί την έναρξη μιας επετειακής σεζόν για την BMW M. Πρόκειται για την 25η χρονιά που μία BMW M είναι το Αυτοκίνητο Ασφαλείας του MotoGP™. Η στενή συνεργασία με την Dorna Sports, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP™, χρονολογείται από το 1999.

Το Grande Prémio de Portugal που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο Portimão σηματοδοτεί την έναρξη μιας επετειακής σεζόν για την BMW M. Πρόκειται για την 25η χρονιά που μία BMW M είναι το Αυτοκίνητο Ασφαλείας του MotoGP™. Η στενή συνεργασία με την Dorna Sports, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP™, χρονολογείται από το 1999. Στην έναρξη της επετειακής σεζόν στην Πορτογαλία θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της BMW M. Η νέα BMW M2 MotoGP™ βασίζεται στη νέα BMW M2 (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 9,8 – 9,6 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 κατά το WLTP: 222 – 218 g/km, στοιχεία με βάση το NEFZ: –)*, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο.

«Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάζουμε μαζί με την BMW M την 25η επετειακή χρονιά της συνεργασίας μας το 2023», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports. «Η BMW M βρίσκεται στο πλευρό μας επί ένα τέταρτο του αιώνα και έχουμε συνεργαστεί άριστα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή τη μακροχρόνια συνεργασία που εξελίσσεται συνεχώς και δίνει κάθε χρόνο νέα ώθηση. Με τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, η BMW M φροντίζει για την ασφάλεια του αθλήματός μας για 25η χρονιά και έχει μόνιμη παρουσία στο paddock του MotoGP με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Εύχομαι μία φανταστική επετειακή σεζόν το 2023!»

«Το 2023 είναι η 25η σεζόν μας ως πάροχος των Αυτοκινήτων Ασφαλείας του MotoGP – μια μακροχρόνια, στενή συνεργασία όπως αυτή είναι ξεχωριστή στους διεθνείς αγώνες», πρόσθεσε ο Franciscus van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M GmbH. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Dorna Sports για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μας δείχνει εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Από το 1999 προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τις αξίες μας, όπως η καινοτομία, η τεχνολογία, το συναίσθημα και το πάθος, και στη συνεργασία μας με την Dorna Sports.Το νέο μας αυτοκίνητο ασφαλείας, η BMW M2 MotoGP, είναι απλά ένα παράδειγμα. Με αυτό συνεχίζουμε την παράδοσή μας να θέτουμε τα τελευταία αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M στην υπηρεσία της ασφάλειας του MotoGP. Είτε πρόκειται για τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας, είτε για το βραβείο BMW M Award, είτε για τις πολλές ακόμα δραστηριότητές μας στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων μοτοσικλέτας – είμαστε υπερήφανοι που η Μαγεία M έχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι του MotoGP».

Η νέα BMW M2 εντυπωσιάζει με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων – σε συμπυκνωμένη μορφή και με τεχνολογία αιχμής. Με τις compact διαστάσεις της και τον εν σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα TwinPower turbo των 460 ίππων, η νέα BMW M2 αποτελεί την ιδανική βάση για ένα αυτοκίνητο ασφαλείας BMW M. Η BMW M2 εξοπλίστηκε με διάφορα στοιχεία του αυτοκινήτου ασφαλείας για χρήση στις πίστες του MotoGP™. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν ένα roll bar, καθίσματα RECARO, αγωνιστικές ζώνες 6 σημείων, έναν πυροσβεστήρα, τη φωτεινή μπάρα οροφής του αυτοκινήτου ασφαλείας και το αντίστοιχο μπροστινό φως. Έχουν επίσης τοποθετηθεί διάφορα εξαρτήματα M Performance, όπως σύστημα εξάτμισης, πλαίσιο, carbon καλύμματα καθρεπτών, διαχύτης και πίσω πτέρυγα. Η BMW M2 MotoGP™ θα έχει το στάνταρ χρώματα του αυτοκινήτου ασφαλείας της BMW M. Εκτός της BMW M2 MotoGP™, ο στόλος των οχημάτων ασφαλείας του 2023 περιλαμβάνει επίσης πολλά άλλα αυτοκίνητα ασφαλείας, ιατρικά και επίσημα οχήματα της BMW M, καθώς και μοτοσικλέτες ασφαλείας BMW M 1000 RR.