2025 Italian Grand Prix – Friday

Μικτή εικόνα για την Παρασκευή στη Μόντσα

Το Σαββατοκύριακο του Ιταλικού Grand Prix ξεκίνησε την Παρασκευή στο Autodromo Nazionale Monza κάτω από υπέροχο ηλιόλουστο καιρό Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα δοκίμασε και τα τρία μείγματα ελαστικών μέσα στην ημέρα: τα C4 Medium και C5 Soft στο FP1, ενώ στο FP2 χρησιμοποιήθηκαν τα C3 Hard και ξανά τα Soft.

Η πρώτη περίοδος διακόπηκε στιγμιαία με κόκκινη σημαία λόγω χαλικιών στην πίστα, χωρίς όμως να επηρεαστεί το πρόγραμμα των οδηγών. Ο George σταμάτησε στην πίστα στο τελευταίο λεπτό λόγω προβλήματος υδραυλικού συστήματος, το οποίο διορθώθηκε πριν από το FP2.

Στη δεύτερη περίοδο, και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρχικά με τη σκληρή γόμα. Δυστυχώς, ο Kimi εγκατέλειψε πρόωρα καθώς ακινητοποιήθηκε στην αμμοπαγίδα στη στροφή 7, στον δεύτερο γρήγορο γύρο του. Μετά την επανεκκίνηση, ο George ολοκλήρωσε γύρους με τη Soft γόμα και ακολούθησε long run με Hard.

Σε ένα grid που φαίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για το Σαββατοκύριακο, τερμάτισε P10 στα χρονόμετρα, παρά τις δυσκολίες να βελτιστοποιήσει τη χρήση των Soft, μένοντας όμως λιγότερο από 0,4 δευτ. πίσω από την κορυφή.

Italian Grand Prix, Friday – Getty images

Στο μεταξύ, ο Mercedes Junior Noah Strømsted ολοκλήρωσε την τελευταία περίοδο κατατακτηρίων της FIA F3 για φέτος στην P19.

Δηλώσεις Οδηγών μετά την Παρασκευή στη Μόντσα

George Russell
«Ήταν μια δύσκολη μέρα εδώ στη Μόντσα. Ερχόμαστε σε μια πίστα χαμηλής κάθετης δύναμης αμέσως μετά το Ζάντβορτ, όπου τρέχαμε με υψηλότερη κάθετη δύναμη. Το μονοθέσιο λοιπόν δείχνει αρκετά διαφορετικό και δεν έχει την ίδια σταθερότητα, ειδικά στο πίσω μέρος. Παρότι δεν ένιωσα ιδιαίτερα άνετα σήμερα, ο ρυθμός μας δεν ήταν κακός. Το grid είναι πολύ κλειστό· τερμάτισα 10ος στο FP2 αλλά ήμουν λιγότερο από τέσσερα δέκατα μακριά από την κορυφή.

Θα δουλέψουμε μέσα στη νύχτα για βελτιώσεις, καθώς περιμένω ένα εξίσου ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Έλειψε λίγο η αυτοπεποίθηση και είχα μερικές στιγμές, ιδιαίτερα στη Στροφή 7 όπως και ο Kimi. Υπάρχει σίγουρα χρόνος γύρου να βρεθεί και αν τον ξεκλειδώσουμε, μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Kimi Antonelli
«Πίεσα λίγο παραπάνω στον δεύτερο γύρο μου στο FP2 με τα δεδομένα πρόσφυσης και κατέληξα στην αμμοπαγίδα. Κράτησα το μονοθέσιο σε λειτουργία, αλλά δυστυχώς έμεινα κολλημένος. Ήταν κρίμα, καθώς είχα ένα θετικό FP1 και ο πρώτος μου γύρος με τη σκληρή γόμα ήταν δυνατός. Είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά η αυτοπεποίθησή μου παραμένει υψηλή. Ένιωθα άνετα στο μονοθέσιο και πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση με το set-up. Θα προσαρμόσουμε λίγο το πρόγραμμα του FP3 για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά ανυπομονώ για τη συνέχεια.

Το πεδίο είναι πολύ κοντά· λιγότερο από τέσσερα δέκατα κάλυψαν τη δεκάδα στο FP2, οπότε μικρές βελτιώσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ανυπομονώ να ξαναβγώ στην πίστα αύριο και να διεκδικήσω μια καλή θέση εκκίνησης που θα μας βάλει σε θέση μάχης για την Κυριακή. Ας δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε.»