BMW iX: Ανανέωση για τον ηλεκτρικό πρωτοπόρο του Dingolfing

Πριν από μερικές ημέρες, η αναβαθμισμένη αμιγώς ηλεκτρική BMW iX γιόρτασε την έναρξη παραγωγής της στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Ο ηλεκτρικός πρωτοπόρος, που κατασκευάζεται στην εν λόγω εγκατάσταση από το 2021 έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 130.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, λαμβάνει μία ολοκληρωμένη ανανέωση τον Μάρτιο του 2025 που του εξασφαλίζει βελτίωση των επιδόσεων, αύξηση της αυτονομίας και ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της BMW με τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Η νέα BMW iX εντυπωσιάζει με την αυξημένη κατά 25% ισχύ της, την σημαντικά βελτιωμένη αποδοτικότητα και την αυτονομία της που φτάνει τα 701 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (BMW iX xDrive60: συνδυασμένες τιμές WLTP (EnVKV): Κατανάλωση ενέργειας 21,9 kWh/100 km, εκπομπές CO2 0 g/km, κατηγορία CO2 A). Επομένως, η BMW iX είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στο χαρτοφυλάκιο του BMW Group και συγχρόνως το πιο σημαντικό EV της εταιρείας για το 2025, πριν την άφιξη της Neue Klasse στο τέλος του έτους.

Η νέα BMW iX διαθέτει πλέον δυναμικότερη σχεδίαση από ποτέ: Το όχημα προσφέρεται για πρώτη φορά με τα πακέτα M Sport και M Sport Pro, που ενισχύουν τη σπορ αίσθηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, διατίθενται νέα εξωτερικά χρώματα όπως τα μεταλλικά Arctic Race Blue, Dune Grey, Carbon Black, BMW Individual Frozen Deep Grey, BMW Individual Frozen Pure Grey, Tanzanite Blue και το Space Silver.

Πρωτοπόρος στη μετάβαση του Dingolfing στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή.

Ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Christoph Schröder, αναφέρει: «Η BMW iX είναι ένα ξεχωριστό όχημα για εμάς. Όταν λανσαρίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, άνοιξε νέους δρόμους για πολλές μελλοντικές τεχνολογίες στο εργοστάσιό μας. Επίσης, σηματοδότησε την απαρχή της εποχής των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, εδώ στις εγκαταστάσεις μας». Αυτή τη στιγμή, στο εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας παράγονται συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα – η BMW iX, η BMW i7 και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 5 sedan και Touring – καθώς και πέντε plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η BMW iX διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο πρόγραμμα μοντέλων της εταιρείας στη μεσαία και ανώτερη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SAV.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ο Γιώργος Κυριαζής έχει βασικές σπουδές μηχανολογίας και ασχολείται με πάθος με την τεχνολογία αλλά και με οτιδήποτε τρέχει, πλέει ή πετάει. Αρθρογραφεί επαγγελματικά στο χώρο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από το 1994. Ενδεικτικά, έχει εργαστεί ως συντάκτης σε έντυπα όπως τα Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, 4Τροχοί, BESTEVER, Luxury Boat & SUV, επίσης ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό VieW της VW, ενώ έχει κάνει και λίγο ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων με θέματα τις κοινωνικές σχέσεις και συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενος τα ωφέλη των ηλεκτρονικών μέσων αρθρογραφεί έχοντας ως έδρα του το νησί της Πάτμου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία να απολαμβάνει την αγάπη του για τη θάλασσα και τα σκάφη. Στο γκαράζ του μεταξύ άλλων φυλάει ως κόρη οφθαλμού μία YAMAHA DT 200R, ένα PEUGEOT 106 Rallye 1.6 και σε περίοπτη θέση ένα Hannibal 3.85. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και τα χόμπυ του είναι η ιστιοπλοΐα, η φωτογραφία και η ανεμοπορία.