Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW με ισχύ από την άνοιξη του 2021

Το λανσάρισμα της BMW M5 CS ξεχωρίζει ανάμεσα στις καινοτομίες που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα μοντέλων BMW την άνοιξη του 2021.

Το πρώτο ειδικό μοντέλο που βασίζεται στην BMW M5 Competition φιγουράρει στην κορυφή της γκάμας της BMW M GmbH σε επίπεδο ισχύος, επιδόσεων και αποκλειστικότητας, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς της μάρκας με το χώρο των αγώνων. Η ποικιλία των μοντέλων στην πολυτελή compact και μεσαία κατηγορία θα επεκταθεί από τον Μάρτιο του 2021 με πρόσθετες εκδόσεις κινητήριων συνόλων για την BMW Σειρά 4 Coupé και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé. Επιπλέον, ελκυστικές προσθήκες στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό για πολυάριθμες σειρές μοντέλων BMW αναβαθμίζουν τα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, άνεσης, εξατομίκευσης και ασφάλειας.

Ένα στοιχείο μέχρι πρότινος διαθέσιμο μόνο για μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH θα προσφέρεται με τις ισχυρότερες εκδόσεις της BMW Σειράς 3 Sedan και BMW Σειράς 4 Coupé από τον Μάρτιο του 2021. Για πρώτη φορά, μία οροφή M carbon θα προσφέρεται με τις κορυφαίες εκδόσεις και των δύο Σειρών. Αποκλειστικά εξαρτήματα ελαφρού βάρους βελτιστοποιούν επίσης την οδηγική εμπειρία με μία BMW M8. Νέα καθίσματα bucket M Carbon θα διατίθενται προαιρετικά για τρία πολυτελή μοντέλα υψηλών επιδόσεων από τον Μάρτιο του 2021. Τα πολυτελή sedan της BMW Σειράς 7 θα εφοδιάζονται με το Integral Active Steering, στάνταρ. Επιπλέον, ένα φίλτρο νανοσωματιδίων θα διατίθεται τώρα με το στάνταρ ή προαιρετικό σύστημα αυτόματου κλιματισμού 4 ζωνών στις BMW Σειρά 7 και BMW Σειρά 8 καθώς και στα μοντέλα BMW X5, BMW X6 και BMW X7. Φώτα BMW Individual Shadow Line ολοκληρώνουν τη γκάμα εξοπλισμού για τις BMW X5 και BMW X6. Το BMW News app θα προστεθεί στις ψηφιακές υπηρεσίες για επίλεκτα μοντέλα BMW από τον Απρίλιο του 2021.

Υψηλών επιδόσεων sedan με αποκλειστικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά: Η BMW M 5 CS .
Μετά τις BMW M3 CS, BMW M4 CS και BMW M2 CS, ένα ειδικό μοντέλο της BMW M5 θα λανσαριστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2021. Η ισχυρότερη και πιο αποκλειστική έκδοση του σπορ sedan φέρει το όνομα BMW M5 CS (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 11,3 – 10,9 l/100 km (WLTP), 11,3 – 11,1 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 257 – 248 g/km (WLTP), 258 – 253 g/km (NEDC).

Η ‘καρδιά’ του ειδικού μοντέλου είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε όχημα παραγωγής της BMW M GmbH. Ο V8 κινητήρας με τεχνολογία BMW M TwinPower Turbo παράγει μέγιστη ισχύ 467 kW/635 hp και επομένως είναι κατά 7 kW/10 hp ισχυρότερος από το αντίστοιχο σύνολο της BMW M5 Competition. Ελαφρύτερη κατά 70 κιλά, η BMW M5 CS ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 3,0 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 0,3 δευτ. λιγότερο από την BMW M5 Competition.

Η BMW M5 CS έχει απεριόριστες δυνατότητες και είναι κατάλληλη τόσο για αγωνιστική όσο και για καθημερινή χρήση. Εκτός από τις εξωτερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε Gold Bronze, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης καθίσματα M Carbon για τον οδηγό και τον συνοδηγό. Οι δύο πίσω επιβάτες της BMW M5 CS μπορούν να κάθονται σε ατομικά καθίσματα και να απολαμβάνουν την απαράμιλλη εμπειρία ταξιδιού.

Νέες προσθήκες για την BMW Σειρά 4: Εν σειρά εξακύλινδροι κινητήρες diesel και αποκλειστικός προαιρετικός εξοπλισμός.
Ο σπορ χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 4 Coupé θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο από ένα ακόμα μοντέλο της BMW M και μία έκδοση με ιδιαίτερα ισχυρό κινητήρα από τον Μάρτιο του 2021. Και στις δύο περιπτώσεις, ο εν σειρά εξακύλινδρος diesel συνδυάζεται με ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης  προσφέροντας οδηγική απόλαυση με αποδοτική λειτουργία. Η νέα BMW M440d xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,3 – 5,7 l/100 km (WLTP), 5,7 – 5,3 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 164 – 150 g/km (WLTP), 149 – 140 g/km (NEDC), με κινητήρα 250 kW/340 hp τεχνολογίας BMW M TwinPower Turbo συνδυάζεται επίσης με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ένα σπορ πακέτο M και σπορ διαφορικό M. Χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του τρίλιτρου κινητήρα και στη μέγιστη ροπή των 700 Nm, η νέα BMW M440d xDrive Coupé επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Με μέγιστη ισχύ 210 kW/286 hp που παράγεται από 3.000 κ.εκ. και μέγιστη ροπή 650 Nm, ο κινητήρας της BMW 430d xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 5,9 – 5,2 l/100 km (WLTP), 5,1 – 4,8 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 155 – 137 g/km (WLTP), 134 – 126 g/km (NEDC) διακρίνεται και για τη δυναμική του επιτάχυνση. Χρειάζεται μόλις 5,1 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h.

Και στα δύο μοντέλα με εν σειρά εξακύλινδρους diesel κινητήρες, η ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα-γεννήτρια 48-volt αυξάνει περαιτέρω τις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση. Στο άφημα του γκαζιού και κατά το φρενάρισμα, η κινητική/θερμική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική που αποθηκεύεται σε μία μπαταρία 48-volt και χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου και για την αύξηση της ισχύος (αρωγός του θερμικού κινητήρα). Η δυναμική παραγωγή ισχύος κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση αυξάνεται με την πρόσθετη ισχύ των 8 kW/11 hp που παρέχεται άμεσα από τη μίζα-γεννήτρια 48-volt. Σε άλλες συνθήκες φορτίου ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να ανακουφίζει τον κινητήρα καύσης και επομένως να αυξάνει την απόδοση.

Από τον Μάρτιο του 2021, για τις νέες BMW Σειρά 4 Coupé και BMW Σειρά 4 Cabrio θα διατίθενται επίσης τα μεταλλικά χρώματα BMW Individual Brilliant White, BMW Individual Frozen Portimao Blue και BMW Individual Frozen Deep Grey. Η εκτεταμένη δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino ή η πλήρως δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino θα διατίθεται σε έξι ή τέσσερις χρωματισμούς αντίστοιχα, προσδίδοντας μία νότα αποκλειστικότητας στο εσωτερικό.

Έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα, χαμηλότερο κέντρο βάρους: Οροφή M Carbon στην BMW Σειρά 3 και την BMW Σειρά 4.
Η νέα BMW M440d xDrive Coupé, όπως η BMW M440i xDrive Coupé και τα δύο αντίστοιχα κορυφαία μοντέλα της BMW Σειρά 3 Sedan, θα προσθέσουν μία νέα σπορ πινελιά με μία αποκλειστική, ελαφριά οροφή M Carbon. Διαθέσιμη για τα τέσσερα αυτά μοντέλα από τον Μάρτιο του 2021, η συγκεκριμένη οροφή τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα τους και την ίδια στιγμή χαμηλώνει το κέντρο βάρους τους καθιστώντας τα πιο ευέλικτα.

Στο μέλλον, οι νέες επενδύσεις εσωτερικού θα διατίθενται στην έκδοση M Carbon Fibre για ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, θα διατίθενται για τη νέα BMW M440i xDrive Cabrio και για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 3 και BMW Σειράς 4, σε κάθε περίπτωση σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό M Sport.

Νέα τετρακίνητη έκδοση για την BMW Σειρά 2 Gran Coup é.
Από τον Μάρτιο του 2021, μία ακόμα έκδοση της BMW Σειράς 2 Gran Coupé θα προσφέρει την αυξημένη ελκτική πρόσφυση, την οδηγική ευστάθεια και το σπορ χαρακτήρα που είναι συνδεδεμένα με ένα ευφυές σύστημα τετρακίνησης. Η νέα  BMW 220i xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,3 – 6,5 l/100 km (WLTP), 6,4 – 6,1 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 165 – 149 g/km (WLTP), 147 – 139 g/km (NEDC), αποδίδει 131 kW/178 hp από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, με την ισχύ να κατανέμεται μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση ισχύος. Με αυτή την τεχνολογία κίνησης, η νέα BMW 220i xDrive Gran Coupé επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα.

Η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για την BMW Σειρά 2 Gran Coupé θα εμπλουτιστεί με νέες ζάντες αλουμινίου την άνοιξη του 2021. Ζάντες αλουμινίου Μ 18-ιντσών σε σχέδιο ακτίνων Y και δίχρωμο φινίρισμα είναι νέες στη γκάμα.

Η BMW Σειρά 7 τώρα περιλαμβάνει Integral Active Steering στο βασικό εξοπλισμό.
Η ανώτερη οδηγική άνεση, η δυναμική συμπεριφορά στις στροφές και η ευελιξία των πολυτελών sedan της BMW Σειράς 7 Series θα αναβαθμιστούν από τον Μάρτιο του 2021 με τη βοήθεια του Integral Active Steering (σύστημα τετραδιεύθυνσης), που εντάσσεται στο βασικό εξοπλισμό. Το σύστημα αυτό βελτιστοποιεί αφενός την ευελιξία και την ενεργητική ασφάλεια στις υψηλότερες ταχύτητες, αφετέρου την άνεση στους ελιγμούς, χάρη στον ευφυή έλεγχο διεύθυνσης των πίσω τροχών. Η τελευταία έκδοση του συστήματος Integral Active Steering ενεργοποιεί την αντίθετη διεύθυνση των πίσω τροχών ακόμα και σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες κάτω των 3 km/h. Αυτό αυξάνει περαιτέρω την ευελιξία των πολυτελών sedan στους ελιγμούς στάθμευσης και κατά την οπισθοπορεία, καθώς και όταν το όχημα κινείται αργά μέσα από στενούς δρόμους.

Φίλτρο νανοσωματιδίων για το αυτόματο σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών.
Σε πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα BMW, ένα φίλτρο νανοσωματιδίων θα υποστηρίζει μία σειρά λειτουργιών του αυτόματου συστήματος κλιματισμού 4 ζωνών. Το σύστημα, που είναι μοναδικό στο περιβάλλον του ανταγωνισμού, μπορεί να αφαιρεί μικροσκοπικούς ρύπους από τον εισερχόμενο αέρα στην καμπίνα. Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών με φίλτρο νανοσωματιδίων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της BMW X7 και προσφέρεται προαιρετικά με τα πολυτελή sedan της BMW Σειράς 7, τα πολυτελή, σπορ μοντέλα της BMW Σειράς 8 και τις  BMW X5 και BMW X6.

Φώτα BMW Individual Shadow Line για τις BMW X5 και BMW X6.
Η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για τα μοντέλα BMW X5 και BMW X6 εμπλουτίζεται με τα φώτα BMW Individual Shadow Line. Αυτά διατίθενται σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα φωτισμού BMW laser και περιλαμβάνουν μαύρα ένθετα στο πάνω άκρο των προβολέων διαμορφώνοντας μία ιδιαίτερα εκφραστική φυσιογνωμία.

Καθαρά αγωνιστική αίσθηση: Bucket καθίσματα M Carbon στην BMW M 8.
Μία ιδιαίτερα ελκυστική προσθήκη στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για τα μοντέλα BMW M8 δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη συναρπαστική αίσθηση που χαρίζουν τα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Καθίσματα bucket M Carbon θα διατίθενται για τις BMW M8 Competition Coupé, BMW M8 Competition Cabrio και την BMW M8 Competition Gran Coupé από τον Μάρτιο του 2021. Με πρωτοποριακή σχεδίαση, επιφάνειες από πλαστικό ενισχυμένο με γυμνό ανθρακόνημα (CFRP), ενσωματωμένα προσκέφαλα, ανοίγματα στις πλάτες και τα πλαϊνά τμήματα καθώς και οδηγούς για τις ζώνες ασφαλείας πολλαπλών σημείων, συνδυάζουν αγωνιστική λειτουργικότητα με άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, πολυτέλεια και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Τα καθίσματα bucket M Carbon για τον οδηγό και τον συνοδηγό είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ως προς το ύψος, την κλίση και την διαδρομή εμπρός/πίσω. Επιπλέον, η κλίση και το πλάτος των πλατών μπορούν να ρυθμίζονται μέσω μπουτόν. Τα καθίσματα φέρουν επένδυση από δέρμα και alcantara και είναι θερμαινόμενα. Φωτιζόμενα λογότυπα “M8” στα προσκέφαλα και μία λειτουργία μνήμης στην πλευρά του οδηγού αποτελούν επίσης τμήμα του πακέτου εξοπλισμού των bucket καθισμάτων M Carbon. Η φιλοσοφία ελαφριάς δομής πετυχαίνει σημαντική μείωση βάρους συγκριτικά με τα στάνταρ καθίσματα M sport.

Αποκλειστικός ειδικός εξοπλισμός για άλλα μοντέλα BMW M .
Η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού που διατίθεται για πολυάριθμα άλλα μοντέλα της BMW M θα επεκταθεί την άνοιξη του 2021. Για τις BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé, η νέα εξωτερική μεταλλική απόχρωση Skyscraper Grey και η εκτεταμένη δερμάτινη επένδυση BMW Merino διατίθενται με μία γκάμα πέντε επιπλέον χρωματικών εκδόσεων.

Τα μοντέλα BMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition θα μπορούν επίσης να εφοδιάζονται με φώτα BMW Individual Shadow Line σε συνδυασμό με τον προαιρετικό φωτισμό BMW laser από τον Απρίλιο του 2021. Επιπλέον, το προαιρετικό σύστημα κλιματισμού 4-ζωνών θα περιλαμβάνει ένα φίλτρο νανοσωματιδίων στα μοντέλα BMW M8.

Νέα προσθήκη στη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών: BMW News app .
Το BMW Operating System 7, που διατίθεται σε συνδυασμό με τα BMW Live Cockpit, BMW Live Cockpit Plus ή BMW Live Cockpit Professional σε πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα της BMW, υποστηρίζει τη χρήση ενός αυξανόμενου αριθμού ψηφιακών υπηρεσιών. Οι τελευταίες καινοτομίες στον τομέα αυτό περιλαμβάνουν το BMW News app, το οποίο θα διατίθεται από τον Απρίλιο του 2021 στο πλαίσιο του BMW Connected και θα προσφέρει επιλεγμένο ηχητικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένο με ακρίβεια στις επιθυμίες και ανάγκες του οδηγού. Με βάση τα ατομικά ενδιαφέροντα του οδηγού, ειδικά επιλεγμένες ειδήσεις από αυτές που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, μεταδίδονται μέσω φυσικής ομιλίας  από το ηχοσύστημα του οχήματος.